Malang, Tugu Park Hotel

Java

Geen overnachting, maar een beleving! Dat is een nacht in dit bijzonder mooie Tugu hotel, dat ingericht is als een museum. De eigenaar verzamelde antiek. Hij wilde graag het vergeten verleden van Indonesië aan anderen laten zien en daarom heeft hij een hotelketen opgericht, om daar het antiek tentoon te stellen in de kamers en openbare ruimtes. Er staan prachtige meubels en kunstwerken. Een uniek verblijf; het leukste hotel in Malang!

Locatie

Hotel Tugu is zeer centraal gelegen in de koloniale wijk van Malang. Het ligt aan een groot plein. Het is er wel druk, maar in het hotel is geen geluidsoverlast. In de omgeving zijn restaurantjes, winkeltjes en cafés waar u kunt genieten van een kopje koffie. U bevindt zich in de oude wijk van Malang. Voor de deur wachten meestal betjaks (fietstaxi's), leuk om hier een keer een ritje mee te maken.

Accommodatie

 

Er zijn 49 kamers, stuk voor stuk even mooi: als een klein museum. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, dvd-speler, minibar, kluisje, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met bad of douche en toilet. In de badkamer hangt een föhn. Er zijn enkele kamers met een balkon met zitje. De kamers kijken uit op een vijver of het zwembad of het stadsplein. 

Kamertypes: 

 

 • De eenvoudigste categorie is de superior deluxe kamer. Deze is al prima. Er zijn ook diverse suites.

 • The Apsara Suite is de mooiste kamer, deze herinnert aan de relatie in het verleden met Cambodja en het hindoeïsme. Het verhaal over de Apsara danseressen staat centraal, een legende die ook veel terugkomt op de Cambodjaanse tempels. De kamer is enorm, zo’n 200m2. Er is een eigen massagetafel en spa-gedeelte, een zitkamer, een badkamer en een slaapkamer met een tweepersoonsbed van 6 meter lang. Zoals te begrijpen moet het beddengoed hiervoor speciaal met de hand gemaakt worden!

  Als de Apsara Suite iets te veel van het goede is, dan zijn er nog mooie andere suites:

 •  

  Raden Saleh Suite, ingericht met antiquiteiten uit de 19e Raden Saleh is de naam van een kunstenaar, die in de 19e eeuw leefde. De kamer ademt een warme sfeer uit. Er is een woondeel en een slaapdeel. Bijzonder is het ronde bad in de badkamer.
 • Honeymoon Moonlight Suite, op de 3e verdieping met eetkamer buiten. De slaapkamer en badkamer zijn één.
 • Devata Suite met een hoog plafond, op de 2e Met een prachtige houten vloer en art deco meubels.
 • Babah Suite, gebaseerd op het verhaal van Nonya Babah. Zo werden Chinese jongens genoemde die rond 1850 hun land verlieten om elders in Zuidoost Azië een beter leven op te bouwen. Ze trouwden met lokale meisjes en zo mixten de Chinese en de lokale cultuur. Dit is terug te vinden in deze kamer.
 • Zamrud of East Java Suite. Er zijn 5 Zamrud Suites met de sfeer van Oost-Java. Er staan prachtige houten antieke bedden in, verschillende decoraties en in één is een groot rond bad.
 • Malang Tempo Doeloe Suites, ook wel Executive Suites genoemd. Ze stralen de sfeer uit van de Nederlands koloniale tijd.
Voorzieningen

Het hotel beschikt over een restaurant met een fantastische inrichting: Melati. Hier staan heerlijke Indonesische gerechten op de kaart. De rijsttafel is een aanrader. Maar in vroeger tijd bevond dit hotel zich in het centrum van de Hollandse kolonie en als herinnering daaraan staan er ook bizarre gerechten als "erwtensoep" en "hutspot" op de kaart! Waroeng Tepi Jalan is wat eenvoudiger en daar wordt het Javaanse straatleven nagebootst. De bar is nog mooier ingericht en het is er gezellig. Er zijn ook prachtige eetkamers te huur voor intieme diners. Met uw reisgezelschap zult u dit misschien niet snel doen, maar neem een kijkje in deze juweeltjes: de Suikerbaronkamer met Chinese antiquiteiten, de rode kamer van de Javaanse regent met Oostjavaanse kunst uit de 18e eeuw...Naast het restaurant, in een soort binnentuin ligt het zwembad. Hier kunt u badlakens verkrijgen.

Verder zijn er een spa, winkeltjes waar o.a. Oudhollandse koekjes kunnen worden gekocht, een artshop en kluisjes bij de receptie. Door het hele hotel heen is gratis wifi. Gasten kunnen genieten van hightea.

Natuurlijk biedt het Tugu Hotel roomservice en wasservice. Het Tugu Hotel organiseert diverse leuke excursies, kijk ook bij onze bouwsteen "Fietsen, wandelen en koken bij Malang."

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën