Torajaland, Misiliana Hotel

Sulawesi

Leuk hotel dat ruim is opgezet met rondom de kamers veel groen. Mooi zijn de traditionele Tongkonanhuizen die in de tuin staan. De kamers zijn in de Torajastijl gebouwd. Prima als uitvalsbasis voor het maken van uitstapjes in Torajaland.

 

Locatie

Het Misiliana Hotel ligt een stukje buiten het centrum, op ongeveer 2 kilometer buiten de stad, ca. 10 minuten rijden. Maar u heeft de beschikking over een auto en de diensten van een chauffeur, dus u kunt ’s avonds in het stadje gaan eten. Het hotel ligt aan het water, aan de rivier Sa’dan. Er is een restaurant en er zijn enkele kleine winkeltjes in de omgeving van het hotel.

Accommodatie

 

De 101 kamers zien er prima uit, al hebben een aantal kamers nog wel een verouderde badkamer. De badkamers van de Deluxe kamers zijn wel gerenoveerd. Onze voorkeur gaat daarom uit naar dit kamertype.

 

Alle kamers beschikken over een televisie, koelkast en koffie- en theezetfaciliteiten. De badkamers hebben een bad/douche met warm water en een toilet.

- De 10 superior kamers hebben een verouderde badkamer en de badkamer is kleiner dan bij de deluxe kamers. De kamers zijn echter verder prima.

- Er zijn 58 deluxe kamers. De kamers zijn vrijwel gelijk aan de superior kamers. De badkamers zijn ruimer en zijn onlangs gerenoveerd. Onze voorkeur gaat uit naar dit kamertype.

- De 4 Toraja Tongkonan kamers zijn gelegen in een traditioneel Torajahuis. Van buiten zien de kamers er heel leuk uit, maar van binnen is het heel donker en deze kamers zijn niet opgeknapt. De kamers hebben een zitkamer en aparte slaapkamer, maar desondanks zijn de kamers krap. Wij vinden dit kamertype geen aanrader.

- De 20 cottages zijn leuker. Deze kamers zijn ook in Tongkonanstijl gebouwd en liggen iets verder naar achteren. Ieder gebouw heeft 2 kamers op de begane grond en 2 kamers op de eerste etage. De kamers zijn ruim, maar ook deze kamers hebben een verouderde badkamer.

Voorzieningen

Het Misiliana Hotel beschikt over een zwembad dat een beetje apart ligt van de kamers. Bij het hotel is een restaurant en een bar. Kleding kunt u in het hotel laten wassen. U kunt wat kleins kopen in één van de winkeltjes van het hotel. Naast de receptie is een patisserie waar heerlijke zoetigheden te verkrijgen zijn. 

Voor wat actie kunt u terecht op de tennisbaan, waarna de spieren tot rust kunnen komen met een massage in de kleine spa. In de openbare ruimtes is wifi. Waardevolle spullen kunt u kwijt in een kluisje bij de receptie.