Tomohon, Gardenia Hotel

Sulawesi

Logeren in de botanische tuin van dokter Leonard en zijn vrouw Bernadette: een ervaring die u nooit zult vergeten. Het echtpaar heeft een tuin aangelegd van 2 ½ hectare! Maar liefst 10 tuinmannen zijn er voor nodig om de tuin te onderhouden. En dan moet u bedenken dat er slechts 11 kamers zijn! De prijs is 2 x zo hoog als een vergelijkbaar kamertype in bijvoorbeeld Onong’s Palace. U betaalt namelijk (ook) voor de tuin! En ons inziens is het de hogere prijs absoluut waard! Het is niet alleen een overnachtingsplaats, maar een ervaring.

 

Dokter Leonard is lange tijd directeur geweest van het plaatselijke ziekenhuis, nu is hij gepensioneerd. In 1991 hebben hij en zijn vrouw Bernadette (‘de tuin is mijn passie’) het stuk grond, voorheen een rijstveld, gekocht en stap voor stap hun droom verwezenlijkt: een botanische tuin. Overal staan dan ook bij de bloemen, bomen en struiken de namen vermeld. U zult ook veel bloemensoorten zien, die u welbekend voorkomen, zoals begonia’s en petunia’s. Het klimaat is koel, vandaar. In totaal zijn er 400 soorten.

Dokter Leonard spreekt prachtig Nederlands, zoals vele oudere bewoners, die op de Nederlandse scholen onze taal leerden spreken en/of Nederlandse ouder(s) hadden. Hij licht heel graag zijn verhaal toe, al wandelend langs de perken. Ik was zeer onder de indruk van deze interessante en aardige mensen (Emmy Nijman, Van Verre).

Locatie

Buiten het stadje, in het landelijke gebied. Uitzicht op de vulkaan de Lokon. 

Accommodatie

Alle chalets en bungalows hebben bloemennamen!

De kamers hebben geen airconditioning, dit is niet nodig in dit koele klimaat.

 

De inrichting van de kamers is bewust wat sober gehouden, eigenlijk vinden we het niveau geen 3*, maar minder. Maar de nadruk ligt op de tuin, op de beleving.

 

Er zijn in totaal 11 kamers:

  • 3 Chalets: Deze 3 kamers zijn geschakeld, je zou kunnen zeggen: 3-onder-1-kap. Alles begane grond. De chalets zijn vrij ruim. Bij binnenkomst is een apart zitgedeelte en een aparte slaapkamer. De wastafel is in de slaapkamer, in de badkamer is het toilet en de douche. Vóór de chalets staan banken. Het uitzicht op de tuin is beperkt, als u dat belangrijk vindt boekt u dan een bungalow. 
  • 7 Bungalows: De bungalows zijn in lokale stijl gebouwd, Minahasa-stijl, en dus van hout, binnen en buiten. Ruime kamers! De badkamers zijn eveneens ruim, met mooi natuursteen betegeld. Elke bungalow heeft een groot balkon, waar een tafel en een paar makkelijke stoelen staan. Verse bloemen versieren de tafel! U heeft vanaf de bungalows een ruim uitzicht over de tuin. 
  • 1 Family bungalow: Dit type bungalow is praktsich gelijk aan de andere bungalows, er is een extra kamer (1 kamer heeft een tweepersoons bed, 1 kamer heeft 2 aparte bedden).

 

Voorzieningen
  • Een meer dan prachtig restaurant: uitzicht op de fraaie tuin en op de vulkaan de Tolon.
  • Spa.

 

Er is geen zwembad. 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.