Salatiga, Tlogo Agro Plantation

Java

Een verblijf op een echte originele plantage, waar koffie, rubber en kruidnagelen worden verbouwd. Men heeft naast de plantages en de fabrieken een kleinschalig bungalowhotel gebouwd op een grote lap grond. Tussen de huisjes, die wijd verspreid staan, groeien de koffiestruiken. De bungalows zijn leuk opgezet. De omgeving is heel mooi en vooral rustig. Er is nog een koloniaal plantershuis, waar u de maaltijden kunt gebruiken. Onder het huis is een grafkelder, waarin de graven te zien zijn van de vroegere Nederlandse eigenaren. De koffie wordt geoogst van juli tot en met september (en daarna uitgespreid om te drogen en gesorteerd te worden).

Locatie

De plantage ligt nabij Losari, ten noorden van Jogyakarta, op korte afstand van Ambarawa. In de omgeving groeit veel koffie. U rijdt in ongeveer 2 uur door het prachtige groene gebied naar de sultanstad Jogyakarta en diens luchthaven.

Accommodatie

 

Er is slechts een beperkt aantal bungalows gebouwd. Er zijn 4 gardencottages per huis ondergebracht. De vloeren zijn betegeld, de muren gebroken wit, waarbij de hardhouten hoge bedden (met vitrages er omheen als een hemelbed) mooi afsteken. De badkamers zijn gedeeltelijk buiten, ommuurd uiteraard. Het zijn nette huisjes, bijzonder aardig opgezet. Er staan ook 2 stoeltjes. Elke bungalow heeft een veranda.

Voorzieningen

In het plantershuis kunt u uw maaltijden gebruiken. Er zijn in de nabije omgeving geen restaurantjes. Roomservice is mogelijk tot 21.00 uur. Als u uw busje ter beschikking heeft, kunt u vrij makkelijk naar het plaatsje Losari rijden of naar Ambarawa. Een aanrader: gaat u eens lunchen in het Losari Coffee Plantation Resort & Spa: geweldig!

Het hotel heeft een zwembad met een groot kinderbad en handdoekenservice.

Heel leuk is de wandeling met een personeelslid door de tuin. U ziet dan hoe koffie, nootmuskaat, limoen, cacao, kapok en kaneel groeien en hoe rubber gewonnen wordt.

Er is ook wifi en laundryservice.

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën