Gili Trawangan, The Trawangan

Lombok

Heel leuk, apart, kleinschalig hotel. Het ligt rustig, op 5 minuten lopen van de drukte (restaurants, enz). Een classificatie is moeilijk aan te geven, omdat de kamers/villa’s variëren van 3* tot 4,5*, zie de toelichting bij 'Accommodatie'. Het is zeer geschikt voor mensen, die toch op korte afstand van het roezige en drukke deel van Gili Trawangan willen verblijven, maar wel zelf de rust kunnen ervaren. Een aanrader, maar kijkt u even naar de verschillende kamertypen.

Locatie

Aan het strand; het ligt aan de zuidkant van het eiland, rustig, maar u bent binnen 5 a 10 minuten in de strook langs het strand, waar heel veel restaurants zijn.

Accommodatie

Er zijn grote verschillen tussen de verschillende kamertypen/villa’s. Hieronder de typen van eenvoudigste naar meest luxe.

 

  • 8x Standard rooms. Een groepje van 8 kamers naast en op het hotelterrein, met een ‘eigen’ zwembad voor deze gasten. Om in de kamers te komen moet u door een poort, waarna u op een terrasje komt. Veel pricacy dus, maar ook ‘opgesloten’. De kamers zijn netjes, maar wel aan de kleine kant. Allen begane grond. 3*-niveau.

  • 8x Deluxe rooms. Deze zijn zeegericht: 4 kamers beneden, 4 op de 1ste etage. Wel grappig gebouwd: er is een mooi zwembad vóór het gebouw, daarachter is er een soort ‘sloot’ die langs de benedenkamers loopt; kijkt u maar naar de foto’s, moeilijk uit te leggen. Als je een kamer beneden hebt stap je er zo in, het is ook een zwembad, wel heel leuk. De kamers zijn heel ruim en mooi ingericht. Mooie, strakke badkamer, ruim. 4*-niveau.

  • 6x 2-bedroom villa’s. De villa’s liggen achter de receptie, via een steegje komt u bij uw villa. Deze is ommuurd, privacy dus. Mooie, strakke vormgeving. De 2 slaapkamers (ook 2 badkamers) grenzen aan de ruime living met eethoek, zitbank en kitchenette. Jammer: geen airco in de living, wel uiteraard in de slaapkamers. Prachtig is het privézwembadje van ongeveer 12 m2. In de hoek is een gazebo met kleurrijke kussens. Heerlijk! Niveau: 4,5*.

  • 1x 4-bedroom villa. Dezelfde inrichting als de 2-bedroom villa’s, alleen 2 slaapkamers extra. En de buitenruimte is groter.

Voorzieningen
  • Buitenrestaurant, op het strand, met de voeten in het zand. Hier serveert men het ontbijt en de verdere maaltijden en drankjes. Het restaurant is overkapt, aan alle zijkanten open. Het is een heerlijke plek.

  • Vóór het restaurant, op het lagere strand, staan ligbedden. 
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën