Jakarta, The Hermitage Hotel

Java

 

Oude chique in een nieuwe jas en wat voor één! In de historische wijk Menteng is het pand uit het begin van de vorige eeuw gelegen. Met respect voor het oorspronkelijke hotel heeft men dit gebouw prachtig gerenoveerd en aangepast aan de huidige tijd. Zo is er op het dak een fraai zwembad en, werkelijk fantastisch, een bar, die uitzicht biedt over Jakarta. De kamers zijn, zoals te verwachten, heel mooi. Een aanrader, voor diegenen die de koloniale bouwstijl waarderen, in een chique hotel willen slapen en de hogere prijs er voor over hebben. 

Locatie

In centraal Jakarta, in de wijk Menteng. Hier veel koloniale huizen en gebouwen. Ook de erebegraafplaats Menteng Pulu ligt in deze wijk, waar vele Nederlanders uit de koloniale tijd begraven zijn. Ook enkele restaurants uit de tijd van toen zijn hier te vinden, prachtig gerenoveerd, zoals de restaurants Bungarampai en Oasis. Deze wijk is redelijk rustig, niet de hectiek van het huidige, moderne Jakarta

Accommodatie

 

In totaal zijn er 90 kamers, ondergebracht op 8 verdiepingen.

 

Werkelijk alle kamers zijn prachtig!

De inrichting is zeer stijl- en smaakvol, met behoud van de elementen die bij dit historische pand behoren. Vanuit de kamer kijk je zo de badkamer in: van boven naar beneden glazen wanden (maar wel met rolgordijnen, die neergelaten kunnen worden).

 

  • Deluxe rooms: 40 m2. Ruime kamer.
  • Executive rooms: 50 m2. De slaapkamer is gelijk aan die van de deluxe, evenals de badkamer. Maar dit kamertype heeft een zitgedeelte bij binnenkomst.
  • Junior suites: 60 m2. Ook met zitgedeelte, maar ruimer dan van de executive rooms.

Verder zijn er nog executive en presidential suites: zeer groot en natuurlijk fantastisch met een daarbij behorend prijskaartje.

Voorzieningen
  • 2 Restaurants
  • Heel mooie en aangename lounge, waar u elkaar kunt ontmoeten, even wat kunt drinken en heerlijk kunt ontspannen.
  • Zwembad op het dak: wat schitterend.
  • Last but not least: La Vue. Een bar die middels een trap vanaf het zwembad (op het dak) te bereiken is. Zo schitterend! U heeft uitzicht over Jakarta. Inrichting is sprookjesachtig: de bomen zijn verlicht.
  • En verder alle faciliteiten die bij een hotel op dit niveau behoren.  
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën