Ternate, Ternate-stad, Bela International hotel

De Molukken

Buiten Ternate-city ligt de vrij grote hotel, het ligt vrij hoog, waardoor je een goed uitzicht hebt vanaf de voorkant van het hotel over de stad en de zee. De entree en lobby zien er goed uit, evenals het restaurant. De kamers zijn netjes, maar oh, zo donker (lijkt wel of de lampen op de bon zijn). Je verwacht als je komt aanrijden een echt luxe hotel, maar dat is het niet. Het is wel, voor Ternate-city, het beste hotel. Omdat er haast geen toeristen komen, is de organisatie soms wat rommelig en de kamers zouden wel wat opgeknapt kunnen worden, maar als u naar deze bestemming gaat, moet u daar doorheen kijken.

 

Locatie

Gelegen buiten Ternate-city.

Accommodatie

 

Het grote hotel beschikt over zo’n 200 kamers in totaal. Er zijn kamers met 1 tweepersoons bed en kamers met 2 eenpersoons bedden. De kamers zijn netjes en goed (zie alleen opmerking over gebrek aan lampen, het is halfduister 's avonds).

 

Kamertypen:

 

  • Deluxe rooms: dit is het eenvoudigste kamertype, maar wel goed. Uitzicht op zee (over het zwembad heen) of op de pool. 
  • Deluxe Cabana rooms: deze zijn gelijk aan de deluxe rooms, maar de uitzondering is: deze kamers liggen op de begane grond, aan het verlengde van het zwembad, dat als een soort lagune langs deze kamers loopt. U kunt dus zo vanuit uw kamer het zwembad in springen.
  • Executive club deluxe rooms: deze zijn hetzelfde als de deluxe, het enige verschil is: de badkamer heeft een badkuip. Beetje onzin dus, om daar zo'n uitbundige naam aan te geven.

 

Voorzieningen
  • Er is een groot zwembad met een poolbar.Als je vanuit je kamer het zwembad ziet, type tropisch zwemparadijs, dan wil je er meteen in. En dat is ook heerlijk. Maar: er is meestal niemand die bedient in de poolbar, de handdoekenjongen is vaak iets anders aan het doen, tegeltjes in het zwembad liggen hier en daar los.... kortom: het rammelt, maar: ondertussen is het er wel.
  • Er is een restaurant.
  • WiFi (niet in de kamer)
  • Fitnesscentrum en een spa. 
  • Heel handig is de pinautomaat in de hal van het hotel.