Tanjung, The Oberoi

Lombok

In alle stilte en rust strekt dit fantastische resort zich uit aan het witte zandstrand in het noordwesten van Lombok, recht tegenover Gili Air. Wat een verfijnd hotel! Alles is laagbouw: geschakelde en vrijstaande villa's. En de daken zijn bedekt met gedroogde bladeren. Als je binnenkomt weet je niet wat je ziet: een heel grote vijver met bomen, daarachter het halfronde zwembad, daarna weer een halve cirkel-vijver met bomen. Het lijkt wel of het water zo de oceaan instroomt. Het terrein is groot met ruime grasvelden. Het strand is mooi wit, echt bounty (geen breed strand).

Locatie

Het prachtige hotel is gelegen aan de westkust van Lombok aan een privéstrand, op 25 km ten noorden van Senggigi. Vanaf The Oberoi zijn tevens de drie Gili-eilanden uitstekend te bereiken, het hotel ligt recht tegenover Gili Air.

Accommodatie

In totaal zijn er 50 kamers/villa's, kleinschalig dus. Alle kamers zijn gemeubileerd in dezelfde stijl: luxe en klassiek. Hardhouten vloeren. Alle kamers/villa's zijn op de begane grond.

Er zijn bijna alleen kingsize bedden (grote tweepersoonsbedden), alleen in de pavillions legt men op verzoek aparte matrassen en dekbedden neer.

 

Kamertypen: 

  • Luxury pavillions: Er zijn gardenview en oceanview kamers, de oceanview rooms zijn vanwege het uitzicht duurder). De kamers zijn geschakeld, als het ware op een rijtje. Oppervlakte 90 m2, zeer ruim dus. Badkamer is natuurlijk ook fraai, met douchecabine en een klein verzonken bad. Balkon over de hele breedte met ligbed en 2 stoelen. Op verzoek legt men in het ledikant 2 losse matrassen en losse dekbedden. Echt aparte ledikanten heeft men niet.
  • Luxury villa's: Er zijn gardenview en oceanview villa's. De kamers zijn een stuk groter dan de pavillions hierboven. De badkamer is hetzelfde. Buiten is een grote ruimte, met grasveld, in de hoek een overkapping met eettafel. Er zijn ook ligbedden. Totale oppervlakte, met buiten mee: 275 m2.
  • Luxury villa's met zwembad. Zijn gelijk aan de kamers 'gewone' luxury villa's, alleen is er op de plaats van het grasveldje een privézwembadje (ruime plungepool). Ook keuze tussen gardenview en oceanview (meerprijs).
  • 2-bedroom villa's met zwembad: Oppervlakte 370 m2! Alles is fantastisch mooi en zeer ruim en luxe.
  • Royal villa, met zwembad: topperdetop! Oppervlakte ook 370 m2. Met 1 slaapkamer, maar wel met een ruime living/zitkamer.
Voorzieningen
  • Heel mooi zwembad, tussen twee vijvers in: schitterend, zie intro. Er is ook een deel voor kinderen. Als je vanaf de lobby kijkt lijkt het of het water zo de oceaan raakt (infinity zwembad)
  • Snorkelen/duiken: alle faciliteiten hiervoor zijn er. U snorkelt al mooi bij de aanlegsteiger, maar boekt u vooral een boot om te snorkelen bij de Gili-eilanden, is prachtig
  • Restaurant: uitstekend! U bent aangewezen op het hotelrestaurant, er zijn geen restaurantjes nabij het hotel. Maar het is bepaald geen straf om hier uw maaltijden te nuttigen.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën