Tangkoko National Park, Mama Roos Guesthouse

Sulawesi

Eenvoudig, beter gezegd: simpel. De accommodaties in dit gebied zijn zo, er is nauwelijks keuze. Onze ervaring is dat het te doen is, u loopt er niets op, het is schoon. En klopt er iets niet: men lost het graag voor u op, binnen de mogelijkheden. Voor één nachtje goed te doen, u ervaart de jungle van het National Park het beste als u zowel in de namiddag en avond als vroeg in de ochtend het bos intrekt.

Locatie

Deze accommodatie ligt even buiten het Tangkoko National Park, vlakbij de ingang. U rijdt met uw chauffeur naar het startpunt, daar vandaan begint de (makkelijke) trektocht, het Nationale Park in, op zoek naar onder andere en met name de tarsier, de kleinste apensoort ter wereld.

Accommodatie

De kamers liggen aan weerszijden van een pad, de kamers zijn geschakeld. Het is een vrij klein gebied waar de kamers zijn gebouwd.

 

Alle kamers zijn praktisch gelijk. Ze zijn eenvoudig ingericht. In elke kamer zijn klamboes. Verder staat er weinig. De ventilator koelt wel af, maar het blijft toch wel warm, hoewel goed uit te houden (de koelere nacht werkt natuurlijk mee). Er zijn kamers met tweepersoons bedden en kamers met twee aparte bedden.

 

Alle hotelletjes of guesthouses (er zijn er maar een paar) zijn simpel. Bij inspectie bleek wel dat ze er toch schoon uitzagen. Heeft u iets aan te merken: zeg het tegen uw gids of direct bij het hotelpersoneel: men is zeer bereidwillig en lossen het probleem op (binnen de mogelijkheden).

Voorzieningen

Restaurantje: een ruimte, waar u aan een lange tafel met de andere gasten dineert. Ik vond het eten heel redelijk, viel me alles mee (Emmy, Van Verre). Als ontbijt: een pannenkoek, snijd er een banaantje op: prima en lekker.

Stel uw verwachtingen niet te hoog, dan valt het mee (en eerlijk gezegd: wat is er mis met eenvoudig, maar goed eten? In de luxere hotels hiervoor en hierna kunt u zich weer helemaal te goed doen, hier is het zoals het is.

 

 

Opmerking: u verblijft in een gebied, waar geen electriciteitsvoorzieningen zijn. De hotels wekken met hun generator stroom op. Het zal bijna zeker gebeuren, dat de stroom eens uitvalt. Mopper niet, het kan gebeuren.