Tangkoko National Park, Dove Villa's

Sulawesi

Laat u niet op het verkeerde been zetten door de naam van dit eenvoudige hotelletje: de eigenaar vindt dat het villa’s zijn, maar uw en onze norm voor het woord villa heeft een andere lading. Het is een klein hotelletje, zoals er meer zijn aan de rand van het National Park: simpel. Het is wat het is, luxere zijn er niet. Maar voor één nachtje is het te doen, u zult uw volgende hotel nog meer gaan waarderen.

Locatie

Even buiten het Tangkoko National Park. U rijdt met uw chauffeur naar het startpunt, daar vandaan begint de (makkelijke) trektocht, het Nationale Park in, op zoek naar onder andere en met name de tarsier, de kleinste apensoort ter wereld.

Accommodatie

Dit kleine hotelletje heeft slechts weinig kamers, ondergebracht in huisjes, sommigen geschakeld, er zijn ongeveer 8. Er zijn geen categorieën, hoewel de huisjes onderling wel verschillen.

De kamers zijn simpel: kaal ingericht, alleen het noodzakelijkste: een bed (of twee eenpersoons bedden), een tafeltje en wellicht nog een stoel. Geen airconditioning, maar een ventilator. De meeste kamers hebben een klamboe. De badkamers zijn kaal: klein wastafeltje en een douche (koud water). Er ligt een laken op het bed (meer zult u niet nodig hebben, ondanks de ventilator heeft u het waarschijnlijk toch wel warm).

Voorzieningen

Restaurantje, waar u met de andere gasten samen dineert en ontbijt (meestal pannenkoek als ontbijt).

Stel uw verwachtingen niet te hoog, dan valt het mee (en eerlijk gezegd: wat is er mis met eenvoudig, maar goed eten?)  In de luxere hotels hiervoor en hierna kunt u zich weer helemaal te goed doen, hier is het zoals het is.

Opmerking: u verblijft in een gebied, waar geen electriciteitsvoorzieningen zijn. De hotels wekken met hun generator stroom op. Het zal bijna zeker weten gebeuren, dat de stroom eens uitvalt. Mopper niet, het kan gebeuren.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.