Tentena, Tando Bone bungalows

Sulawesi

Een lieflijk bungalowresort met 8 bungalows aan het strand. Het hotel is zeer mooi gelegen op een landtong aan het Posomeer. Experts denken dat het meer het op één na zuiverste water ter wereld bevat. In de omgeving treft u een aantal dorpjes en kruidnagel- en cacaoplantages. U verblijft in een rustige en afgelegen omgeving, veel privacy dus, en u kunt hier heerlijk relaxen!

Locatie

Het Posomeer is gesitueerd in het zuidelijke gedeelte van Centraal-Sulawesi. Het meer ligt op ongeveer 500 meter boven zeeniveau. Het water heeft een aangename temperatuur. U verblijft in de buurt van Tentena. De weg van Tentena naar het hotel is erg slecht en reikt niet helemaal tot aan het hotel. U rijdt eerst ruim een half uur tot vlakbij het hotel en vervolgens vaart u in circa 5 minuten naar het hotel.

Accommodatie

De 8 ruime, houten bungalows zijn allemaal aan het strandje gelegen. Vanaf de veranda heeft u een schitterend uitzicht over het Posomeer. De bungalows beschikken over een zitkamer met zithoek en eettafel, een keukentje met gasfornuis, koelkast en keukengerei, een slaapkamer en een badkamer met douche en toilet. De meeste bungalows zijn geschikt voor drie personen, enkele bungalows voor vier personen. Deze laatste bungalows hebben in plaats van een extra bed een stapelbed. Perfect voor gezinnen met kinderen.

Het water wordt door de zon verwarmd en is ’s avonds dus nog warm. In de bungalows is elektriciteit aanwezig, maar alleen 24 volt dus elektronische apparatuur kunt u niet opladen. Dit is wel mogelijk in het restaurant. Op de kamer is mineraalwater, frisdrank en bier aanwezig (tegen betaling).

Voorzieningen

U verblijft hier op basis van halfpension. De kokkin bepaalt het menu van de dag (als u dieetwensen heeft, geeft u dit dan bij boeking door). U kunt ervoor kiezen om in het restaurant of in uw eigen bungalow te ontbijten en dineren. U kunt ook in uw eigen bungalow koken. Wifi-internet beschikbaar. De eigenaresse kan u van dienst zijn bij het organiseren van excursies in de omgeving. Het is leuk om een boottochtje te maken over het Posomeer. U kunt ook naar een dorpje in de omgeving varen vervolgens door de rijstvelden teruglopen naar het hotel. Langere trekkingen zijn ook mogelijk, u kunt hiervoor een lokale gids inhuren.

Ook leuk is een kookcursus, deze wordt gehouden in uw eigen bungalow. Daarnaast kunt u andere activiteiten ondernemen zoals lessen in het bespelen van lokale muziekinstrumenten, traditioneel dansen of de Indonesische taal. Wij raden aan deze activiteiten voor vertrek te bespreken.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën