Sumba, Tambulaka, Newa Sumba resort

Kleine Sunda Eilanden

Kleinschalig strandhotel aan de noordkust, aan een mooi wit zandstrand. De bungalows liggen in een grote tuin. Ze hebben de leuke typische Sumba-daken: ‘hoedjes’. De bungalows zijn ruim, maar wel eenvoudig. De badkamer is echt simpel. Maar de locatie is geweldig, zo aan zee. We boeken dit hotel soms als u vertrekt van Sumba, omdat de vluchttijden nog wel eens wijzigen en het dan handig kan zijn om niet te ver van de luchthaven (van Tambulaka) te verblijven. Het is het beste hotel  in de wijde omgeving.

Locatie

Aan het strand, buiten het plaatsje Tambulaka. De tuin tussen de bungalows en het strand is ruim, niet mooi aangelegd (zoals meestal wel het geval is bij strandresorts).  

 

Accommodatie

 

De kamers hebben houten wanden en vloeren (beetje ruw hout). De badkamers zijn echt simpel. Een piepklein wasbakje, nauwelijks plek om je toilettas neer te zetten; de douche is een kriebelig straaltje (met hopelijk warm water), naast het toilet (dus alles wordt nat). De muren zien er vlekkerig uit, het is afgestreken cement; de vlekken zijn vochtvlekken.

  • Bungalows, zo tussen de 32 en 40 vierkante meter, alle met een ruim balkon. De bungalows zijn zgn. twee-onder -één kap, bovendien 2 verdiepingen, in iedere bungalow dus 4 kamers.
  • Familyrooms, met twee slaapkamers. Ruim 100 vierkante meter.

 

Voorzieningen

Er is een eenvoudig restaurant. 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën