Tabanan, Bali Lush Bed and Breakfast

Bali

Eén nacht is absoluut niet voldoende om hier volop te kunnen genieten van de mooie accommodatie en omgeving. U gaat hier niet alleen naar toe, vanwege de mooie ligging, maar als u Bali wilt beleven, dan zit u hier goed. De Australische eigenaar laat u daadwerkelijk kennis maken met het Balinese dorpsleven.

Op een voormalige plantage waar kruidnagels, koffie en chocolade werd verbouwd.

Nu groeien er veel bananen, en groente en rijst voor eigen gebruik wordt verbouwd. Deze bed & breakfast streeft ernaar om zoveel mogelijk organisch te zijn. Bali Lush heeft een eigen bron, waar helder en heerlijk water uitgehaald wordt. Ze houden kippen, zodat uw eitje kakelvers is. Ook specerijen, mango’s, ananas en andere vruchten groeien in de eigen tuin. In de keuken bakt de kok brood en taartjes.

Locatie

Heel afgelegen, maar een plaatje! Deze bed & breakfast is zo mooi gelegen! Als u naar deze accommodatie toe rijdt, zou u bijna om willen draaien. Het duurt lang, de weg is slecht. Waar komt u terecht; dit kan toch niet goed zijn? Boven aan de weg staat een bordje “homestay”. Maar dat dekt de lading van deze prachtige accommodatie niet. Heel rustig gelegen, in een stukje Bali, dat nog authentiek is. Omgeven door veel groen en een leuk dorpje. Maar er zijn absoluut in de wijde omtrek geen restaurantjes of winkeltjes. Vergis u niet in de afstand: het is minder dan 40 kilometer vanaf het drukke Kuta, maar u bent hier in een andere wereld. Langs Bali Lush stroomt een riviertje.

Accommodatie

Er zijn 4 kamers. Elke kamer is anders ingericht. Maar de ene kamer is nog sfeervoller dan de andere. Er is overal een ventilator en airconditioning. De badkamers hebben warm en koud water. In de kamers is een televisie, een dvd-speler, een koelkast, koffie- en theefaciliteiten en een kluisje. Er zijn tweepersoonskamers en 4 persoonskamers; ook ideaal voor families met kinderen dus! De tweepersoonskamer heeft een halfopen badkamer. In de Duck cottage kunnen maximaal 5 personen slapen. Er zijn 2 tweepersoonsbedden in 1 ruimte en van de sofa kan een extra bed gecreëerd worden. Deze cottage ligt beneden in de vallei. U dient goed ter been te zijn, een trap door de mooie tuin voert naar de privé ingang van deze vrijstaande bungalow. Bij de kamer is een ruim balkon. De Dragonfly room en de Butterfly room zijn prachtige kamers in een typisch Balinese teakhouten woning. Let op de tegels en het porselein dat bij de inrichting gebruikt is. De Dragonfly en Butterfly kamer liggen dicht bij de rijstvelden, in het dal van de vallei. Er is een veranda waar u heerlijk buiten kunt zitten. De Dragonfly room heeft een tweepersoonsbed en een stapelbed. De inrichting is in romantische, Balinese stijl. De Butterfly room heeft een tweepersoonsbed. De Frog Bungalow is ook zo’n schitterende teakhouten schuur, omgetoverd in een gastenkamer. Er is een terras bij. In de kamer staat of een tweepersoonsbed óf 2 eenpersoonsbedden.

Voorzieningen
 • Zwembad
 • Er wordt ontbijt, lunch en diner geserveerd. De accommodatie staat bekend om het goede eten. Diverse koks gingen u hier voor om wat te leren en nieuwe ideeën op te doen. Men kookt zowel gerechten uit de Indonesische keuken als uit internationale keukens.
 • Onbeperkt koffie, thee en water
 • Wifi
 • Massage, pedicure, manicure
 • Boekenruil
 • Kooklessen: in de ochtend gaat u naar de markt en vervolgens aan de slag om de lunch klaar te maken (en te proeven!)
 • Bezoek aan de buren. Samen met de gastheer van Bali Lush gaat u op bezoek bij een Balinese familie, of een houtbewerker die tempelversieringen maakt.
 • De kinderen nemen deel aan het dagelijks leven. Zo kunnen ze met de gastheer van Bali Lush eieren zoeken, koeien voeren etc.
 • Elke ochtend maakt de eigenaar een wandeling. U kunt meelopen en genieten van de schitterende omgeving.
 • Watervalhike
 • Jungletour naar Batu Karu
 • Strandbezoek, bij het zwarte strand van Selemadeg.
 • Als u wilt kunt u een les Engels geven op de lokale school.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën