Tabanan, Amarta Retreat

Bali

Als u tijdens uw uitgebreide ontbijt uitkijkt over de infinite pool met daarachter de woeste golven van de zee dan weet u het zeker: dit is Genieten met een hoofdletter G! De kleinschalige, luxe accommodatie ligt heel rustig, tussen de rijstvelden. Er is veel te doen en u kunt in dit gebied kennis maken met het authentieke Balinese leven.

Locatie

Zeer rustig gelegen aan zee. Het strand is hier zwart. De golven zijn hier hoog. Het is slechts een kilometer of 40 naar de luchthaven, maar houdt er rekening mee dat u er ongeveer 2 uur over doet. Naar Seminyak is het ongeveer 1 uur, zonder files. U komt hier echt om te relaxen, te genieten van de rust, en het echt Bali te leren kennen. Er komen nog maar weinig toeristen. Als u aan het strand wilt liggen, kunt u beter een andere plek kiezen. Als u lekker over het strand wilt wandelen, een duik in de golven wilt nemen, maar het prima vindt om aan het zwembad te liggen (met uitzicht over zee overigens), dan is deze locatie geschikt voor u. Er zijn geen winkeltjes of restaurantjes in de omgeving. Ga op onderzoek in de landelijke omgeving, wandel door dorpjes en kijk uit over rijstvelden en akkertjes met andere gewassen. De wegen die naar Amarta Retreat leiden zijn smal.

Accommodatie

Er zijn 10 luxe en stijlvolle kamers.

5 kamers heten Sasana en 5 kamer heten Wisma. Alle kamers zijn ondergebracht in vrijstaande bungalows.

De kamers beschikken over airconditioning, een waterkoker en een kluisje. De kamers zijn ruim. Overal staat een bureau in. Achter het bed is een garderobe waar u met gemak alle bagage kunt neerzetten. In de badkamer is een inloopdouche, bad en föhn en natuurlijk een toilet en een ruime wastafel. Er zijn zowel bungalows met een tweepersoonsbed als met 2 eenpersoonsbedden. De bungalows zijn gesitueerd in een groene tuin.

Voorzieningen
  • Restaurant waar zowel Indonesische als westerse gerechten geserveerd worden. Ook leuke mixen: fusion
  • Zwembad met handdoekenservice
  • Wifi
  • Fietsverhuur (mountainbikes)
  • Roomservice
  • Om 11.00 uur gaat er iedere dag een gratis shuttle naar Seminyak, Legian en Kuta.
  • Spa
  • Wasservice
  • Kleine bioscoop. Kies uw film en start deze op het grote scherm. Of laat de kinderen hier lekker een film kijken, terwijl u rustig dineert.
  • Bijna elke dag is er een leuke activiteit (tegen betaling). Op maandag en donderdag is er een begeleide fietstocht van 1, 2 of 3 uur. Op dinsdag en vrijdag is er een villagewalk. Met een gids verkent u lopend de omgeving. Op woensdag en zaterdag is er een kookcursus. U gaat eerst naar de markt om de ingrediënten te kopen, vervolgens bereidt u diverse gerechten en daarna genieten van uw eigen creaties.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën