Tabanan, Alami Villas

Bali

Heerlijke huisjes en kamers tussen de rijstvelden. Heerlijk rustig: hier leert u nog het echte Bali kennen. Restaurantjes zijn er niet in de omgeving, maar u hoeft zich geen moment te vervelen, er is zoveel te doen. Wilt u het authentieke Bali leren kennen, in contact komen met de mensen in dorpjes, wandelingen maken, fietsen, leren koken, dan zit u hier prima!

Locatie

Alami Villas ligt heel afgelegen. Het is echt alleen voor rustzoekers, voor mensen die Bali zoals het was nog willen leren kennen. De accommodatie is zeer landelijk gelegen en kijkt uit over rijstvelden en andere akkers die bewerkt worden door de lokale bevolking. Naar Seminyak is het ongeveer 1,5 uur rijden en naar de luchthaven ongeveer 2 uur (zonder files). De luchthaven ligt maar op 40 kilometer afstand, maar de wegen zijn kronkelig en smal en het laatste deel is druk. Restaurantjes en winkeltjes zijn er niet in de omgeving. Er komen nog weinig toeristen naar dit gebied. Zoekt u rust en wilt u in het groen zitten, dan is deze locatie ideaal. Naar het zwarte zandstrand van Pasut Beach is het 7 kilometer (15 minuten per auto).

Accommodatie

Dit hotel bestaat eigenlijk uit verschillende gedeeltes.

Er is een deel wat u door een poort betreedt en waar 4 kamers zijn. U kunt hier een kamer of bungalow boeken, maar het kan ook gereserveerd worden door een grote familie of ander groepje. Er is 1 masterbedroom op de 1e etage van een mooi houten gebouwtje. Op de begane grond staat kunst. De masterbedroom is mooi ingericht. De 3 bungalows zijn in Indonesische stijl. Er is veel gebruik gemaakt van hout. De inrichting is mooi. De bungalows hebben een brede veranda. Binnen is een bed met decoratieve klamboe; er is een aparte garderobe en de badkamer is open. Alle kamers beschikken over een televisie, airconditioning, kluisje, dvd speler (dvd’s zijn te huur bij de receptie).

Een dergelijke opbouw is er bij het deel waar 6 kamers zijn. Ook hier is een masterbedroom en hier zijn dan 5 bungalows.

Bij deze 2 gedeeltes is een groter zwembad. Hou er echter rekening mee dat als een grotere groep het hele deel afhuurt, dit zwembad niet toegankelijk is!

Daarnaast zijn er ook 4 bungalows met 2 slaapkamers en 2 bungalows met 3 slaapkamers. Al deze kamers hebben een eigen plungepool. Er is een zitgedeelte dat halfopen is. Alle slaapkamers hebben een eigen halfopen badkamer. Sommige hebben alleen een douche, sommige ook een bad (er is altijd 1 bad per bungalow). Bij het zwembad is een gazebo, waar u in de schaduw kunt genieten. Er staan ook ligbedden bij. Naast het zitgedeelte is nog een kleine keuken met koelkast en magnetron. De faciliteiten zijn gelijk aan die in de hierboven beschreven bungalows. Een extra bed kan bijgeplaatst worden.

Voorzieningen
 • Restaurant bij de lobby en maaltijden kunnen bij de kamers geserveerd worden. Er zijn ook een aantal “eetkamers”. Aan deze tafels kunt u ook eten.
 • Er zijn 2 grotere zwembaden en er zijn diverse kamers met plungepool. De grotere zwembaden kunnen voor privé gebruik afgesloten zijn, als iemand een heel deel van het villa complex afhuurt.
 • 2 kleine fitnessruimtes
 • Wifi
 • Fietsverhuur
 • Brommerverhuur
 • Klein winkeltje met wat souvenirs

 • Roomservice

 • Wasservice
 • Barretje in restaurant
 • 2 kleine massageruimtes met prachtig uitzicht over de akkers. Er is ook een sauna.
 • Er wordt zeer veel georganiseerd door het hotel: trekking, kookcursussen, leren hoe Balinese offertjes te maken, vliegers maken, fietsen (op eigen gelegenheid of een circa 20 kilometer lange tocht die om 15.00 uur ’s middags vertrekt naar de Tanah Lot. Onderweg kunt u genieten van de natuur, u ziet hoe terracotta bewerkt wordt en bent voor zonsondergang bij de Tanah Lot).

 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën