Sumba, Lamboya-streek, Sumba Nautil Hotel

Kleine Sunda Eilanden

In het zuiden van West-Sumba, onder de plaats Waikabubak, ligt het gebied Lamboya. Het is een prachtig heuvelachtig gebied. Hier ligt verstopt tussen authentieke animistische dorpen een zeer leuk en charmant, kleinschalig hotel: het Sumba Nautil Resort. En het ligt op slechts 800 meter van het prachtige witte, stille strand. Vanuit uw hotel heeft u, zo uit de hoogte, een schitterend utizicht over de bomen heen op zee. Het is een juweeltje, deze accommodatie. Temeer, omdat het eiland zich kenmerkt door eenvoudige tot simpele onderkomens. Een echte aanrader! U wandelt zo langs de bijzondere lokale huisjes in het dorp, naar het strand toe.

Locatie

Ten zuiden van Waikabubak, op ruim een uur afstand. En Waikabubak ligt op ruim twee uur rijden van de luchthaven van Tambulaka in het noordwesten. Op slechts een half uur lopen bent u aan het strand van de zuidkust. De ligging is bijzonder: op een hoge heuvel, met een weids uitzicht op zee.

Accommodatie

 

Het villa-hotel is kleinschalig. Iedere kamer/ villa heeft airconditioning en een ventilator. De badkamers, met toilet zijn mooi. De kamers zijn zeer smaakvol ingericht met veel lokale accenten. Zo is bijvoorbeeld de kledingkast een open kast met een gordijn ervoor, dat een traditionele print heeft. De typen kamers in de villa’s: Er zijn superior villa’s en deluxe villa’s. Het verschil zit hem met name in de decoraties. Zo zijn er rond de bedden van de deluxe villa’s romantische vitrages gedrapeerd, in de superior villa’s is dat niet het geval. De villa’s liggen verspreid in de tuin tegen de helling van de berg. Het uitzicht op zee is prachtig vanaf het restaurant met het terras.

 

Voorzieningen

Er is een mooi zwembad. Vanaf het zwembad heeft u uitzicht op de bomen onder u en de zee.

Het restaurant is goed, de maaltijden smakelijk. U kunt binnen of buiten (onder een afdak) eten; en dan weer dat prachtige uitzicht!. Het nadeel is, dat de maaltijden in verhouding voor Indonesische begrippen enigszins prijzig zijn.

We raden een dag extra in dit hotel te besteden zonder programma. Het is de ideale plek om uit te rusten en in de omgeving te wandelen. Maar u kunt ook via het hotel regelen dat u gaat surfen. 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën