Torajaland, Kapitoo

Sulawesi

Een kleinschalige accommodatie op een unieke locatie. Op ongeveer 45 minuten rijden van Rantepao, midden in de natuur, vindt u deze vier glamping-tenten. De tenten zijn met veel stijl en comfort ingericht en vanuit de tent kijkt u uit over de bergen. Er zijn weinig faciliteiten en Kapitoo is geen plek waar u uitstapjes maakt. Hier gaat u naar toe om te genieten van luxe en natuur, in ‘the middle of nowhere’.

Locatie

Op een paar kilometer afstand vanaf het dorpje Batutumonga gelegen. Vanaf Rantepao bent u zo’n driekwartier onderweg. De weg is smal en delen ervan zijn zeer slecht begaanbaar. Er ligt een plan om deze weg te renoveren. Op meer dan 1000 meter hoogte heeft u vanuit de tenten een wijds uitzicht over bergen en natuur. Met helder weer ziet u de lichtjes van Rantepao in de verte in het dal branden.

Accommodatie

De 4 glamping-tenten zijn met veel comfort ingericht. De slaapkamer beschikt over een fijn bed en is gezellig ingericht. De badkamer heeft een brede regendouche met warm water, een tweepersoons jacuzzi en geeft een prachtig uitzicht naar buiten door de grote ramen. De vier tenten zijn nagenoeg identiek, en beschikken over een veranda met zithoek. Eén van de kamers heeft een extra bed, hier kunnen drie personen verblijven. De kamers worden schoongemaakt door lokale bewoners. Het kan zijn dat u een paar dode vliegjes tegenkomt. Stoort u zich er niet aan, zo gaat dat hier. 

Voorzieningen

U komt hier echt voor de rust, even weg van de bewoonde wereld. Wifi en een televisie is er niet. De accommodatie heeft haar eigen restaurant. U kunt er verschillende Indonesische gerechten 

bestellen en ook hebben ze een paar westerse snacks. Ontbijt wordt eventueel naar uw veranda gebracht. Een westers ontbijt is mogelijk.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën