Pulisan, Pulisan Jungle Beach Resort

Sulawesi

Wilt u zich ‘helemaal’ afgezonderd voelen van de buitenwereld: dan is dit eco-resort wellicht iets voor u. De weg naar het noordelijke puntje houdt op een gegeven moment op en dan moet u een half uur lopen (bagage wordt gedragen door hotelmedewerkers). Er is geen WiFi, voor veel mensen even wennen. U moet wel tegen de warmte kunnen, want even afkoelen in uw airco-kamer is er niet bij: airconditioning is er niet. Geschikt voor rustzoekers en mensen die tegen de warmte kunnen. En last but not least: voor liefhebbers van de onderwaterwereld: duiken, maar zeker ook snorkelen.

Opmerking: de maaltijden zijn karig, dit zijn toch reacties van onze klanten. Het is maar dat u het weet. En als u wat meer wilt hebben dan moet u helaas bijbetalen. 

Locatie

Dit resort ligt heel afgelegen: in het uiterste noordoosten van Noord-Sulawesi. Vanaf Manado-luchthaven rijdt u ongeveer twee uur naar de plaats waar vandaan u verder moet lopen. Uw chauffeur regelt dragers voor uw bagage (is inclusief de prijs). En dan wandelt u een half uur door het bos, met goed weer een heel leuke wandeling. Het geeft je het gevoel van: ik moet er wat voor doen. Buiten dat: de weg houdt gewoon op. Het is ook mogelijk per boot het hotel te bereiken, is wel een stuk duurder.

Accommodatie

Men heeft zowel twin-kamers (2 aparte bedden) als double-kamers (tweepersoons bed). Extra bed kan bijgeplaatst worden.

 

Alle bungalows zijn in natuurlijke stijl gebouwd en ingericht (hout, bamboe).

Opvallend: de badkamers hebben, op een enkele na, geen douche. Naast het toilet is een mandibak (dit is een gemetselde bak, waar vers water instroomt, met een schepnap schept u het water om daarmee het toilet door te spoelen, maar ook om u te wassen: gewoon over u heen gooien. Zo doen de Indonesiërs het ook.

U begrijpt het al: geen warm water, maar het went.

 

Omdat er geen airco of fan is, kan de temperatuur wel oplopen, hoewel er bijna altijd een windje staat. Maar u moet er wel tegen kunnen.      

 

  • Beachfront bungalows:

De naam doet vermoeden dat deze direct aan het strand liggen: dat is niet zo. Ze liggen schuin achter de deluxe beachfront bungalows. Een betere naam zou zijn: seaview (je ziet de zee tussen de grote ruimte tussen de andere bungalows door). De kamers zijn vrij ruim en netjes. Groot balkon!

  • Deluxe beachfront bungalows:

Deze liggen, zoals de naam al doet vermoeden, het dichtst bij het strand. Er loopt alleen een wandelpad tussen. Prachtige locatie. De kamers zijn ongeveer gelijk aan de bungalows ‘hierboven’. Ook hier een groot balkon.  

  • Family bungalows

Dit zijn de eenvoudigste kamers: twee-onder-één-kap, de kamers hebben een deur tussen de kamers. Ze zijn netjes, met de opmerking dat de matrassen foammatrassen zijn (de andere huisjes hebben betere matrassen, springboxtype). We vinden deze kamers net aan (wel erg klein).

De kamers worden ook los geboekt. Geen zicht direct op zee (beetje tussen de bomen door). Wij bieden dit kamertype in principe niet aan, tenzij u er speciaal naar vraagt.

Voorzieningen
  • Restaurant, de maaltijden zijn op basis van vol pension. Dranken als koffie, thee en water zijn gratis. Zie de opmerking bovenaan: de maaltijden zijn karig. 
  • Duikcentrum, ook snorkelapparatuur te huur. De snorkelaars gaan gewoon mee met de duikers.
  • Er is geen zwembad (de zee voor uw neus).
  • Er is geen WiFi
  • Er is geen airco, ook geen fan

Opmerking: u verblijft in een deel van Sulawesi waar weinig toeristen komen en waar geen electriciteitsvoorzieningen zijn. De hotels wekken met hun generator stroom op. Het zal bijna zeker weten gebeuren, dat de stroom eens uitvalt. Mopper niet, het kan gebeuren. 

 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën