Solo, Sahid Kusuma Hotel

Java

Een eenvoudig, historisch hotel stammend uit de koloniale tijd en gelegen in een tropische tuin. Grappig detail: In de jaren zeventig vertoefden koningin Juliana en prins Bernhard in hotel Sahid Kusuma. De kamer waar zij sliepen is nooit meer gerenoveerd en u kunt hier ook op koninklijke wijze slapen!  De entree is opgetrokken in een prachtige pendopo-stijl met glas in lood, hoge deuren en een beschilderd plafond.

 

 

Locatie

Het hotel ligt in het historische centrum van Solo vlakbij leuke winkels en restaurantjes. Op loopafstand vindt u het sultanpaleis. Er zijn restaurantjes en winkeltjes op loopafstand.

Accommodatie

 

De 138 kamers liggen verspreid over verschillende vleugels. De kamers zijn uitgerust met airconditioning, satelliet televisie, koelkast met minibar en badkamer met bad, douche en toilet.

Er zijn veel verschillende kamertypes. Wij vinden de Cabana kamers die op de begane grond en op de eerste verdieping rondom het zwembad liggen, erg leuk. Ze zijn wel wat oud, maar de ligging is leuk. En ze hebben ofwel een balkonnetje of een terrasje.

De standaardkamers zijn een beetje oud, maar zijn wel oké. Ze hebben een balkon met 2 stoeltjes. binnen staat een bank. In de badkamer is een badkuip met douchekop erboven.

De superior kamers zijn ook wat oud, ze bevinden zich in het gebouw voor de receptie.

In een apart gebouw, de zogenaamde Executive Building zijn 3 kamertypes. Dit gebouw (en de kamers dus ook) zijn wat nieuwer. Een aanrader hier is de executive kamer met een aparte zitkamer en slaapkamer.

Voor gezinnen is er een familyroom.

Voorzieningen

Het restaurant serveert gerechten uit de Chinese, Japanse, Indonesische en Europese keuken.

Verder is er een bar, zwembad met een poolcorner waar drankjes en snacks kunnen worden gehaald, een kinderbad met een kleine glijbaan, handdoekenservice, spa, fitnessruimte, een biljart, internetfaciliteiten, kapper, winkeltje en verhuur van kluisjes bij de receptie.

Wifi is beschikbaar door het hele hotel. Roomservice en wasservice biedt het Sahid Kusumah Hotel ook.

Elke dag is er een gamelan-orkestje dat oude melodietjes speelt.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.