Siladen-eiland, Siladen Resort & Spa

Sulawesi

Kleinschalig en luxe, zeer lieflijk, in natuurlijke stijl: dat is de korte omschrijving van dit resort. Vanaf de pier (vlakbij) zwemt u direct boven de koralen met honderden visjes. De bungalows zijn mooi, allen van hout, zowel binnen als buiten; de daken zijn bedekt met gedroogde bladeren, de oorspronkelijk dakbedekking in Indonesië. Buiten de bungalows heeft men alles ronde vormen gegeven: centraal het ronde zwembad (met eilandjes er in), daar omheen de lounge, een soort ommegang met receptie en winkeltje en het ronde restaurant. Wat ontzettend leuk bedacht. Er wordt heel goed gekookt en men biedt een enorme variëteit, de maaltijden hier vormen elke keer weer een feestje.

Dit resort is een aanrader, maar u moet wel een dikke portemonnee hebben.

 

Opmerking: In januari en februari is de kans op hoge golven groot, we raden af om in die periode naar Siladen te gaan.

 

Locatie

Aan de westkant van het piepkleine eilandje Siladen, van zuid (waar dit hotel ligt) naar noord loop je in een klein half uur. Siladen maakt deel uit van het Bunaken Marine National Park, waarin 5 eilanden liggen, waaronder Siladen.  Siladen is (nog) heel rustig, geen horden toeristen, er zijn slechts enkele (kleine) hotelletjes. Er ligt een dorpje naast het resort, net als overal in Noord-Sulawesi ook hier: een kerk.

Accommodatie

 

Alle kamers (m.u.v. de familyvilla, hebben kingsize (tweepersoons, breed) bedden. Als u twee aparte bedden wilt, dan zet men er een (uitstekend) extra bed naast, er is ruimte voor.

 

Opmerking over 5*: de gardenbungalows zijn, ons inziens, 4*, de beachfront bungalows een ster meer. Het geheel (prachtige zwembad, restaurant, lounges en last but not least de uitstekende maaltijden) maken het voor ons wel een 5* accommodatie.

Kamertypes: 

Beach View bungalows

Garden View bungalows

Nusa Indah Villa

 

  • Gardenview bungalows: 10

Het betreft zgn. twee-onder-één-kap bungalows. Ze liggen op de tweede rij, u kunt de zee zien tussen de beachfront bungalows door. De kamers zijn mooi ruim, helemaal van hout en bamboe. In de lokale stijl dus. Ze lijken donker, maar het is wel de stijl die hier heel goed past. Om de bedden heen ‘gordijntjes’, klamboe. Hoewel er airco is kan er toch wel een mug naar binnen glippen. De badkamer is heel ruim, half open, als het regent, stroomt het hemelwater in het douchegedeelte ook naar binnen. En dat heeft absoluut wat. Er is een ruim balkon met twee stoelen.

  • Beachfront bungalows: 5

Dit zijn vrijstaande bungalows, direct aan het strand gelegen. De kamers zijn vrijwel hetzelfde ingericht, de interieurfoto’s gelden dus voor beide, wel wat verschillen: de kamers zijn groter dan bovenstaande, er staat een mooie ouderwetse ligbank. Ook ietsje mooier gedecoreerd. De badkamer is gelijk aan die van de gardenview bungalows. Het balkon is een stuk groter, met een bankje en een uitstekend deel waar matrasjes liggen. Ook twee ligstoelen vóór het huisje, in het zand.

  • Nusa Indah Villa (family) Villa: 1

Deze ruime villa ligt in de tuin, dus niet direct aan zee. Het heeft een living, met bank en een paar stoelen. Daarachter zijn twee slaapkamers, vrij ruim; in de ene kamer een kingsize bed, in de andere twee aparte bedden. Iedere kamer heeft zijn eigen badkamer, eveneens ruim, maar anders dan die in de bovenstaande typen (gesloten badkamers). Op het balkon staat een hoge tafel met stoelen er om heen.

 

Voorzieningen
  • Duikcentrum, waar ook snorkelapparatuur kan worden gehuurd. Per boot vaart u naar prachtige duikplekken, onder andere rondom het eiland Bunaken. Snorkelaars kunnen prachtig snorkelen bijna voor het hotel, maar kunnen ook mee met de duikersboot. 
  • WiFi.
  • Airco in alle kamers.
  • Heel mooi restaurant, ronde vorm, met uitstekende maaltijden (veelal internationaal). De lunch nuttigt u aan het strand! Alle maaltijden zijn inbegrepen, eveneens koffie, thee en water. De keuken is internationaal.
  • Lounge met banken, ziet er zeer uitnodigend uit, zo mooi gedaan!
  • Last but not least: een fantastisch zwembad: ook weer rond.
  • Natuurlijk zijn er ligbedden aan het strand.

 

Kunst op het strand
Grappige kunst! Jaar in jaar uit komen hier klanten, die een paar weken hier verblijven en het eiland afstropen op zoek naar hout. En daar maken ze deze grappige kunstwerkjes van (zie de foto's onder in de galerij). U ziet ze overal in de tuin en het hotelpersoneel heeft mij lachend rondgeleid. Emmy Nijman (tijdens inspectiereis op dit mooie eiland Siladen, Noord-Sulawesi). 

 

Opmerking: u verblijft op een eiland, waar geen electriciteitsvoorzieningen zijn. De hotels wekken met hun generator stroom op. Het zal bijna zeker weten gebeuren, dat de stroom eens uitvalt of dat u geen warm water heeft. Mopper niet, het kan gebeuren. Dit geldt voor alle accommodaties op deze eilanden.