Sanur, Segara Village Hotel

Bali

Bij binnenkomst valt het meteen op: wat een ruimte! Het grootste deel van het hotelgebied is tuin, weelderig groen. Ook al zijn alle kamers bezet: je ervaart praktisch geen drukte. Aan de kant van het strand is een prachtig zwembad, heel grappig: de ligstoelen rond het zwembad staan in een laagje water (geen boek laten vallen!). Een andere blikvanger is de enorm ‘dikke’ heilige banyantree bij de ingang, waaromheen zwart/wit-geblokte doeken zijn gewikkeld; boze geesten houden dan afstand. Een eyecatcher: het Byrds House aan het strand! Geliefd bij de gasten, maar ook bij andere bezoekers van Sanur! Wij vinden dit een heel fijne accommodatie.

Locatie

Direct aan het strand! De andere kant grenst aan een zijstraat van de winkelstraat van Sanur met vele winkeltjes en restaurantjes.  

Accommodatie

De kamers zijn allemaal in dezelfde stijl ingericht: warm modern. Heel fijn dat je altijd buiten kunt zitten als je dat wilt. In alle kamertypen kan een extra bed bijgeplaatst worden.

  • Deluxe kamer: deze zijn gehuisvest in wooneenheden (kamers naast elkaar geschakeld), 2 verdiepingen. De kamers zijn mooi ingericht, de badkamer is ruim. Grootte: circa 35 m2. Beneden is een veranda, boven een balkon. Voor families kunnen we kamers naast elkaar boeken met een verbindende tussendeur, wel heel fijn met kinderen.
  • Bungalows: ook deze zijn geschakeld, al doet de aanduiding bungalow anders vermoeden. Het ziet er overigens ook aan de buitenkant leuk uit, ze staan in een halve cirkel. Er is een ruime tuin er vóór. Ook hier: kamers beneden en boven. De kamers zijn behoorlijk groot: zo’n 45 m2.
  • Family-bungalows: eerst een kanttekening, het is alleen voor een familie met kinderen vanaf 12 jaar (de naam Family vinden we dus niet goed). Maar het kan ook prima voor 4 volwassenen, er zijn namelijk 2 slaapkamers (1 boven en 1 beneden. Het balkon is enorm groot! De totale oppervlakte is rond de 80 m2.
  • The Segara @ Village: er zijn slechts 5 van deze cottages en die liggen in een apart deel van het resort, met veel privacy, ook met eigen (gezamenlijk) zwembad. Ze zijn heel mooi, in een heel andere stijl gebouwd dan de overige kamers, in de zogenaamde Lumbungstijl (Elke cottage is circa 50 m2). In dit gedeelte heb je echt het gevoel van een dorpje, dat refereert naar de naam van het hotel, Segara Village.
Voorzieningen
  • Zwembad
  • 2 Restaurants, waarvan 1 aan het strand)
  • Bar
  • WiFi
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën