Sawahlunto, Wisma Argo 2 Hotel

Sumatra

Sawahlunto is (nog) geen toeristenplaats, dat uit zich dan ook in de zeer beperkte hoeveelheid accommodaties. Eén ervan, die wij enigszins acceptabel vinden, is het Wisma Argo 2. Het heet een hotel, maar het is eigenlijk veel meer een guesthouse.

Er is één andere accommodatie die we aanbieden, het Ombilin Hotel, ernaast gelegen. Ongeveer gelijk niveau (de kamers ietsje minder), het Ombilin heeft wel de sfeer van de tijd van weleer.

 

Maar: wilt u geen eenvoudig hotel: neemt u dan een verblijf in Sawahlunto niet op, we kunnen deze plaats ook als dagtocht aanbieden vanaf Bukittinggi of een stop onderweg op de reis Bukittinggi naar Padang.

 

Locatie

Aan de rand van het koloniale centrum, tegenover een middelbare school (zwaaiende kinderen).

Accommodatie

Er zijn 7 nette kamers die wij 'goedgekeurd' hebben, in de overige wilt u niet verblijven (geen airco, klein, nog meer behelpen).

Deze 7 kamers hebben airco, keurige bedden, schoon, zelfs tv (mocht u daar behoefte aan hebben, alleen Indonesische zenders).

 

Opmerking, toch wel belangrijk: u heeft uw eigen badkamer, maar die is buiten (1 meter van de deur af), u moet dus even een steegje oversteken, niet erg, maar u moet het wel weten. Er is geen warm water, ook geen douche, maar u moet mandiën (de Indonesische wijze: bak schoon en stromend water, met een soort kan gooit u het water over u heen, voordeel: u bent echt wakker). 

 

 

 

Voorzieningen

Uw ontbijt wordt geserveerd op een soort platje met een paar tafels. Echt eenvoudig: toast met een eitje (en is dat er niet: vraag er even om). En verder Indonesisch ontbijt. Ga straks onderweg wat eten.

Eén ding: erger u niet, dat is jammer voor u en de goedbedoelende gastheer/vrouw.