Ubud, Royal Pita Maha resort

Bali

Welkom in het paleis van de koning van Ubud'. Wat een bijzonder welkom in dit prachtige bergresort buiten Ubud. De eigenaar is een hooggeplaatste Balinees, die afstamt van één van de vroegere koningen. U checkt niet meteen in, nee: men neemt u eerst mee naar het restaurant voor een eerste kennismaking met het fantastische uitzicht. Het hotel bestaat uit villa's in typisch Balinese stijl, die tegen de berghelling zijn gebouwd, in de diepte van de kloof stroomt de Ayu-rivier. De receptie en het aangrenzende restaurant liggen bovenaan de berg. Er zijn alleen villa's, tegen de berghelling en in de vallei diep beneden. Iedere villa heeft een eigen zwembad: kijkend over de rand heb je het gevoel dat je zweeft, je ziet de helling niet, je ziet de groenbeboste helling er tegenover en de prachtige vallei. Een van de zwembaden is wel heel bijzonder: deze volgt de krommingen van de Ayu-rivier, zelfs de stroming heeft men aangebracht.  'Ik vind het één van de mooiste hotels waar ik gelogeerd heb, verzucht Emmy Nijman van Van Verre.  

 

Opmerking: dit hotel is niet geschikt voor mensen, die moeite hebben met trappen lopen. De villa's liggen tegen de helling, sommige niet te ver van de bovenverdieping, waar de restaurants zijn, maar: om het hele prachtige terrein te bereiken, dus ook naar de rivier helemaal beneden, moet u echt trappen lopen. De enkele liften overbruggen wel een deel, maar de benenwagen moet toch het meeste werk doen.

 

Locatie

Het villa-hotel ligt op ongeveer een kwartier rijden naar het centrum van Ubud, shuttlebusjes rijden regelmatig op en neer. De ligging is geweldig: in de stilte, de villa's zijn op de berghellingen gebouwd, het uitzicht is: het groen van de beboste berghelling aan de overzijde en het spectaculair zicht op de diepe vallei met de snelstromende Ayu.

Accommodatie

 

Er zijn in totaal 52 villa's, allen in Balinese stijl ingericht, zeer fraai. Allen hebben een prive-zwembad met daarnaast een terras met tafel en stoelen, ligbedden, een zitkamer, grote luxe slaapkamer en grote badkamer met jacuzzi en douche.

De prive-zwembaden zijn ook vrij groot, bij het 'voordeligste' villa-type, deluxe pool villa's, zijn deze ongeveer 10 meter lang en ongeveer 3 meter breed (in pinda-vorm), u kunt tenminste een (klein) baantje trekken.

De villa's zijn zo gebouwd dat u niet bij een ander naar binnen kunt kijken (en andersom). Volkomen privé dus.

 

Villa-typen:

- Deluxe Pool Villa's: alles ruim en prachtig. Ruime slaapkamer met romantische vitrage rondom het kingsize bed. U kijkt zo vanuit uw bed door de enorme glazen wand, over het zwembad heen, naar de bergwand aan de overkant. De living is aardig, met banken, niet de luxe die er eigenlijk bij past.

Deze villa's liggen tegen de bergwanden aan.

- Ayung Healing Villa's: deze zijn helemaal beneden, bij de rivier, gelegen. Het verschil zit hem met name in de ligging, die toch wel heel bijzonder is.

- Two Bedroom Royal villa: daar is er maar 1 van. Er zijn, zoals de naam al zegt, 2 slaapkamers. Alles is groter, dus ook het zwembad. Dit is echt baas boven baas.  

 

Voorzieningen

- Zwembaden: er zijn 3 algemene zwembaden.Halverwege de berghelling ligt de eerste; het is een mooi zwembad. Het tweede bad is wel bijzonder (ook koud): van natuurlijk bronwater, helemaal beneden. Zo mooi! Overal bloemen... een sprookje. En het derde bad slaat werkelijk alles: van bovenaf denk je: ik zie twee rivieren! Maar dit zwembad is gemaakt als een rivier, volgt dus (zoals in de intro al aangegeven) de Ayu-rivier. Je vraagt je af wie dit heeft bedacht!

- Restaurants: er zijn 2 restaurants, beide uitstekend.

- Sportfaciliteiten: er is een fitness-ruimte.

- Natuurlijk zijn er spa-faciliteiten!

 

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën