Solo, Roemahkoe

Java

Eén van de leukste hotels om te verblijven in Solo. Het is niet echt in het centrum, maar het is wel prachtig! Een oud statig huis met elegante meubels en prachtige decoraties. Bijzonder is de batikkampung die direct achter het hotel ligt.

Locatie

Rumah Koe ligt aan een drukke straat. Voor het hotel ligt een parkeerplaats. Dan ziet u al het mooie huis met de halfopen hal. Deze is stijlvol ingericht met antieke meubels en beelden en schilderijen.

Met de taxi bent u in 10 minuten in het centrum van Solo, bijvoorbeeld bij het sultanpaleis. Tip: ga ook eens met de betjak! Heel leuk van dit hotel is om de achteruitgang te nemen. U staat dan in de smalle “gangetjes” van een kampung. En hier zijn wel zo’n 30 a 40 huisindustrietjes waar batik geproduceerd wordt. Een geweldige locatie om dit proces te zien, en totaal niet toeristisch hier!

Accommodatie

 

Rumah Koe is een kleinschalig hotel. Oorspronkelijk was dit het huis van een rijke batik-koopman. Het pand is in 1938 gebouwd. In 2000 is het helemaal gerestaureerd en als hotel gaan fungeren. Er zijn 14 kamers. Alle kamers liggen op de begane grond. De meeste kamers zijn deluxe kamers; deze zijn prima. De kamer is anders dan we meestal in Indonesië gewend zijn: er zit bloemetjesbehang op de muur; maar eigenlijk doet dit wel heel leuk aan. De kamer is vrij klein, behalve het bed staan er niet veel meubels in. Maar voor de deur, op een soort galerij, staan twee stoelen. De kamers hebben prachtige glas-in-lood ramen. Het bed en de ombouw zijn van hout. Er is televisie en airconditioning. De badkamer is netjes. Er is een douche, met warm water.

Er zijn ook een Junior suite en een Royal suite. Deze zijn wat ruimer. De Royal suite heeft een hemelbed, kabeltelevisie en een badkuip.

Voorzieningen

Het restaurant is ook al zo mooi gedecoreerd. Er staat een verzameling gamelaninstrumenten en iedere zaterdag is er een voorstelling. Wifi is er in het restaurant. Naast het hotel is trouwens ook een leuk restaurant: Warung Gayeng. Het hotel heeft een winkeltje en er is roomservice en wasservice. Een ouderwetse leesruimte is met antieke meubels ingericht. Bij de receptie kunnen spullen in de kluis gelegd worden. Massage kan van 09.00 tot 21.00 uur geregeld worden op uw kamer.

Zoals hierboven ook al vermeld: wandel zeker even de smalle gangetjes achter het hotel in en aanschouw de huisvlijt, waar batik gemaakt wordt.

 

Het hotel verzorgt ook cursusjes waarbij u zelf de grondbeginselen kunt leren van het batikken of van gamelan spelen.

Bijzonder is de aanwezigheid van Pawukon in het hotel. Hij komt vaak langs en kan uw toekomst voorspellen aan de hand van Javaanse astrologie.

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën