Tanjung Puting National Park, Rimba Lodge

Kalimantan

Spectaculair verblijf in een eenvoudige ecolodge, midden in de jungle.

Locatie

Rimba Lodge is een ecolodge, gelegen in de jungle, dichtbij een voederstation voor orang-oetans. De lodge is allen bereikbaar per boot. U arriveert na een tocht van circa 2 uur bij de lodge. De lodge ligt aan de rand van het Tanjung Puting National Park.

Accommodatie

Er zijn 35 kamers. Ze liggen in leuke houten huisjes die via vlonders met elkaar verbonden zijn. De kamers zijn onderverdeeld in Emerald, Sapphire, Diamond, Amethyst en Ruby kamers. Alle kamers zijn voorzien van een ventilator, klamboe en een badkamer met koud water douche en toilet. In iedere kamer staan een bureau en 2 stoeltjes. Er is een kluisje en er staat een thermoskan met water.

De eenvoudigste kamers zijn de Ruby rooms. Er zijn er 12. Ze liggen in een rijtje tegen elkaar aan. We boeken deze liever niet.

De Sapphire kamers komen daarna. Ze hebben warm water als extra. Er zijn 4 Sapphire rooms.

Vervolgens zijn er 4 Amethyst rooms. Deze hebben ook warm water, maar tevens een airco.

De 12 Emerald rooms hebben dezelfde faciliteiten als de Amethyst rooms, maar liggen leuker.

Het laatst zijn de 3 Diamond rooms gebouwd. Ze zijn iets moderner en hebben meer meubeltjes. De faciliteiten zijn ook weer gelijk aan de Amethyst en Emerald rooms.

Voorzieningen

De lodge beschikt over een restaurant,waar u kunt kiezen van de kaart of het menu van de dag kunt bestellen; een lounge en internettoegang. Vanuit de lodge worden tours georganiseerd naar het Tanjung Puting National Park. Boeken met achtergrondinformatie zijn te leen.

Er is een bar, maar vanwege een wet mag er geen alcohol geschonken worden in de meeste hotels op Kalimantan. Loop zeker even naar het platform waarvandaan u vaak vogels en apen kunt spotten. Massage is mogelijk op aanvraag.

Bij de massages wordt gebruik gemaakt van natuurlijke, lokale oliën. In het kleine winkeltje op het complex worden souvenirs verkocht. Laundry-service biedt de lodge ook aan.

Men streeft naar duurzaam toerisme en men doet er veel aan om de natuur te behouden en men denkt aan het milieu.

Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën