Raja Ampat, Sorido Bay resort

Irian Jaya

Duikresort aan de andere kant van de wereld. Exclusief, weinig toeristen gingen u hier voor!

 

 

Locatie

Het eiland Kri, waarop het Sorido Bay Resort ligt, maakt deel uit van de Raja Ampat archipel. Op het eiland Kri liggen 2 hotels, verder is het eiland onbewoond. Het is een heel avontuur om er te komen. U vliegt eerst naar Sorong. Sorong is een grote stad op Irian Jaya. Bij aankomst op de luchthaven van Sorong wordt u opgehaald voor een transfer naar de haven of naar het hotel in Sorong. De rit duurt ongeveer 20 minuten. Vervolgens vaart u in ongeveer 2 uur naar het eiland Kri. Er is geen lokale ferry, de boot is eigendom van het resort en vaart alleen als er gasten verwacht worden. In principe vaart de boot alleen op zondag. Het is duur om op een andere dag aan te komen, of te vertrekken. Het eiland Kri is een tropisch paradijsje! Witte zandstranden en kristalhelder water omzoomd door groen oerwoud. Het is er heel, heel rustig en u dient avontuurlijk ingesteld te zijn als u hier, ver van de bewoonde wereld wilt verblijven. Voor de kust van Kri liggen prachtige riffen.

Accommodatie

 

Het Sorido Bay Resort kent twee kamertypes. Er zijn maar 7 kamers. Er zijn oceanfront bungalows Sentani en oceanfront bungalows Kaimana. Beide kijken direct uit op het strand en de zee. Ze zijn beide ruim en luxe ingericht. De Kaimana bungalow is groter dan de Sentani bungalow. De Kaimana bungalow is 90m2 en de Sentani bungalow is 65m2. De huisjes zijn van lokale materialen gebouwd, zodat ze mooi in het landschap passen. De vloeren zijn van hout en bij de inrichting is veel gebruik gemaakt van natuurlijke tinten. De bungalows hebben allemaal een eigen badkamer. Er is airconditioning of een ventilator, een minibar en televisie. Voor de kamer is een ruime veranda met ligstoelen, een hangmat en een zitje.

Voorzieningen

Het belangrijkst is natuurlijk de duikschool van dit resort. Er wordt gegeten aan 1 lange tafel. De kok bereidt de heerlijkste gerechten uit de Indonesische en Papua-keuken. In het hoofdgebouw is ook een lounge met lekkere stoelen, een kleine bibliotheek, een draadloze internetconnectie en u kunt de hele dag door gratis koffie en thee pakken. Er worde enkele souvenirtjes verkocht in de lobby. Op het eiland is een zogenaamd Underwater Imaging Center, dat gespecialiseerd is in onderwaterfotografie.

 

 

Er wordt op zaterdag niet gedoken, dan is er een excursie naar de paradijsvogels op het nabijgelegen Gam Eiland. Verder kunt u op zaterdag lekker zwemmen, zonnebaden, snorkelen, kayakken en gewoon uitrusten….

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën