Raja Ampat, Kri Eco resort

Irian Jaya

Een echt Robinson Crusoë gevoel krijgt u in dit leuke resort in de Raja Ampat regio. Vooral duikers zullen het hier naar hun zin hebben, want de onderwaterwereld is prachtig! Een heel speciale bestemming. 

 

 

Locatie

Het eiland Kri, waarop het Kri Eco Resort ligt, maakt deel uit van de Raja Ampat archipel. Op het eiland Kri liggen 2 hotels, verder is het eiland onbewoond. Het is een heel avontuur om er te komen. U vliegt naar Sorong. Sorong is een grote stad op Irian Jaya. Bij aankomst op de luchthaven van Sorong wordt u opgehaald voor een transfer naar de haven of naar het hotel in Sorong. De rit duurt ongeveer 20 minuten. Vervolgens vaart u in ongeveer 2 uur naar het eiland Kri. Er is geen lokale ferry, de boot is eigendom van het resort en vaart alleen als er gasten verwacht worden. In principe vaart de boot alleen op zondag. Het is duur om op een andere dag aan te komen, of te vertrekken. Het eiland Kri is een tropisch paradijsje! Witte zandstranden en kristalhelder water omzoomd door groen oerwoud. Het is er heel, heel rustig en u dient avontuurlijk ingesteld te zijn als u hier, ver van de bewoonde wereld wilt verblijven. Voor de kust van Kri liggen prachtige riffen.

Accommodatie

 

Het Kri Eco Resort bestaat uit 10 waterbungalows. Uw typisch Indonesische hut, die op houten palen in het water staat is van hout, bamboe en palmbladeren uit de jungle gemaakt. De kamers hebben een bed in Europese stijl, een klamboe en een ventilator. 24 uur per dag is er elektriciteit. Iedere hut heeft een zitje met een bamboetafel en een hangmat. Er zijn 6 badkamers met een mandibak op het vasteland. Deze worden door de gasten gedeeld. Er is alleen koud water. 

Eén van de 10 waterbungalows is een deluxe waterbungalow met een eigen badkamer.

Voorzieningen

Het Kri Eco Resort ligt op slechts 10 minuten lopen van het Sorido Bay Resort. De gasten van het Kri Eco Resort kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het Sorido Bay Resort.

De meeste mensen komen hier om te duiken. Het hele jaar door kan hier gedoken worden. Binnen een straal van 10 kilometer van het resort zijn duiken inbegrepen in de pakketten die los bijgeboekt kunnen worden. Hier valt al zoveel te zien, dat het niet nodig is om verder weg te gaan.

Op het eiland is een zogenaamd Underwater Imaging Center, dat gespecialiseerd is in onderwaterfotografie. Als u geen pakket boekt, maar ter plekke een boot wil huren, of een duikexcursie wilt regelen, liggen de kosten hoog. Als u niet wilt duiken, maar alleen snorkelen, kan dat ook. Ook dat is prachtig! De stroming is wel vrij sterk. 

 

 Er wordt op zaterdag niet gedoken, dan is er een excursie naar de paradijsvogels op het nabijgelegen Gam Eiland. Verder kunt u op zaterdag lekker zwemmen, zonnebaden, snorkelen, kayakken en gewoon uitrusten…. 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.