Kuta, Puri Rinjani hotel

Lombok

Een aardig, kleinschalig middenklasse hotel, bestaande uit losstaande en geschakelde bungalows. Deze liggen in een ruime en mooi aangelegde tuin, is leuk gedaan. Het ligt nabij het strand van Kuta.

Locatie

Aan de zuidkant van Lombok, in een droog gebied. Tussen het strand en het hotel is een rustige weg. Het hotel ligt dus praktisch aan het strand. Er is slechts 1 hotel dat direct aan het strand ligt, het Novotel. Alle andere accommodaties liggen aan de overkant van de weg. Het strand is breed en rustig, maar niet heel mooi: het is ietwat rommelig; de lokale bevolking geniet er ook volop van; dit heeft wel tot gevolg dat de brommers en auto’s zo dichtbij mogelijk op het strand staan geparkeerd (hoewel men probeert d.m.v. strandwachters daar toch orde in te scheppen). Iets verder zijn mooiere stranden. De omgeving is wel gezellig: u kunt makkelijk ergens heen lopen. Er zijn winkeltjes en restaurantjes in de buurt. Er komen veel backpackers en surfers in Kuta.

Accommodatie

Het hotel heeft in totaal 20 kamers, zowel twin rooms (met 2 aparte bedden) en double rooms (1 tweepersoonsbed). Het zijn allemaal bungalows. De bungalows hebben alle airco, ook warm water om te douchen. Alle huisjes zijn in grote lijnen gelijk. Ze hebben allemaal een terrasje.

Voor gezinnen is het handig om 1 bungalow met 2 geschakelde kamers te boeken.

Voorzieningen
  • Zwembad in het midden van de tuin, leuk vormgegeven

  • Restaurant: open restaurant, met uitzicht op zee; ziet er leuk uit.
  • Wifi (werkt niet altijd)

  Er komen veel straatverkopertjes (vaak kinderen).

Rondreizen bij dit hotel
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën