Pulau Weh, Iboih, Pulau Weh Resort

Sumatra

Schitterend bungalowcomplex op een rustig deel van het eiland Pulau Weh. Direct aan zee gelegen en kleinschalig. Een aanrader voor mensen die niet per se willen duiken en in een luxueuze accommodatie willen verblijven.

Locatie

Het Pulau Weh Resort ligt wel in the middle of nowhere. Het is een uurtje rijden vanaf de veerboot en vanaf de luchthaven. Het ligt in het noordelijk deel van Pulau Weh aan de oostkust. Dit gebied wordt in de toekomst misschien wel ontwikkeld voor toeristen maar nu is er nog weinig. Er zijn ook geen winkeltjes of restaurantjes in de buurt.

Accommodatie

Het Pulau Weh Resort is lekker kleinschalig: er zijn slechts 13 kamers. De kamers zijn qua inrichting alle gelijk. Het verschil is het uitzicht: er zijn gardenview rooms en seaview rooms. Vier kamers staan direct aan het smalle zandstrand en hebben uitzicht op zee. Alle kamers zijn vrijstaand. Het zijn mooie witte huisjes. Er zijn zowel kamers met een tweepersoonsbed als met twee eenpersoonsbedden.

Alle kamers zijn mooi ingericht. Bij binnenkomst ziet u een sofa met een salontafel en een makkelijke stoel. De ramen hiervoor zijn groot en open te schuiven zodat u het zitgedeelte deel kunt laten uitmaken van de tuin. Bij de seaview rooms heeft u vanaf de sofa een onvergetelijk uitzicht over zee! In iedere kamer is airconditioning, een koelkast en een waterkoker. De douche is modern. Er is overigens zowel een douche binnen als buiten.

Een extra bed kan geplaatst worden; de kamers zijn ruim genoeg.

Voorzieningen

Er is een restaurant. Wifi is er in het gezellige zitgedeelte bij de receptie. Roomservice en laundry service zijn ook mogelijk. Bij de receptie kan een kluisje gehuurd worden.

Bij het hotel loopt een pier het water in. Vanaf de pier heeft u al kans om allerlei vissen te zien. Irene, medewerkster van Van Verre en schrijfster van dit stukje zag tijdens haar bezoekje al diverse roggen zwemmen!

 

Het hotel heeft niet echt een eigen duikschool, maar werkt wel met twee gecertificeerde duikmasters samen. Ze zijn zowel gespecialiseerd in wide angle duiken als in macroduiken. Direct tegenover het hotel liggen schitterende duiklocaties waar u met een kort boottochtje zo bent. Ook snorkelmateriaal kan geregeld worden.