Pulau Weh, Anoi Itam Beach, Anoi Itam

Sumatra

Eenzaam gelegen op een klif op het tropische eiland Pulau Weh. De eenvoudige accommodatie Anoi Itam. Bijzonder is dat dit de enige accommodatie mét zwembad is.

Locatie

Zeer afgelegen. Er zijn geen winkeltjes en restaurantjes in de buurt. Het is aan te raden een brommertje te huren. Hotel Anoi Itam ligt aan zee. Er is echter maar een heel klein strandje, eigenlijk verwaarloosbaar. Het hotel is tegen een rotswand aangebouwd. Heel mooi gedaan, maar wel veel trappen lopen! Hier en daar zijn leuke zitjes met uitzicht over zee gecreëerd. 

Naar de veerboot is het ongeveer 45 minuten rijden, de luchthaven is iets dichterbij. Sabang ligt op ongeveer 30 minuten rijden.

Accommodatie

In een mooie tuin liggen de 12 kamers. In een gebouw erbij worden nog 18 kamers gebouwd.

Nu zijn er 5 standaardkamers, 3 familiekamers (let op deze hebben slechts 3 bedden en er kunnen maximaal 3 personen op de familiekamer slapen) en 4 suitekamers.

Alle kamers hebben de beschikking over airconditioning, warm water, een kluisje, een flatscreen televisie, een waterkoker en een zitje binnen.

Samen met de familiekamers liggen de standaardkamers in een gebouw bij de receptie. Dit is laagbouw. De standaardkamers krijgen weinig licht en hebben geen balkon of terras, daarom raden we deze niet in eerste instantie aan. De familiekamers hebben een groot raam en een prima uitzicht over de tuin en in de verte de zee.

De zogenaamde suites (ze zijn lekker ruim, maar het is één kamer) liggen in een apart gebouw. Ook hier is maar 1 etage. Ze hebben uitzicht over het zwembad en de tuin en in de verte de zee. Als extra hebben deze kamers een koelkastje. Voor de deur is een terrasje met twee stoelen en een tafel.

Er zijn zowel kamers met twee losse bedden als kamers met een tweepersoonsbed.

Wij adviseren u de suite te boeken.

 

Opmerking: alle kamers ruiken een beetje naar mottenballen….. Alleen als u persé een zwembad bij uw accommodatie wilt, raden we dit aan, anders zijn er wel leukere en betere accommodaties.

Voorzieningen

In het restaurant wordt ontbijt geserveerd. Lunch en diner wordt op aanvraag bereid. Als het hotel vol is, wordt soms een buffet georganiseerd. Vaak met Chinees eten. Zoals eerder vermeld is dit hotel op dit moment het enige op Pulau Weh met een zwembad. 

Bij het zwembad staan enkele ligstoelen. Er is wifi, maar de verbinding is niet zo goed. Bij de receptie worden enkele dingen verkocht.