Pulau Seribu, Pulau Bidadari

Java

Eilandje voor de kust van Jakarta. In het weekend verblijven er veel Javanen op het eiland, doordeweeks is het een stuk rustiger. Op het eiland staat een oud Nederlands fort. Het fort is met de uitbarsting van de Krakatau in 1883 deels ingestort, er staat nu nog ongeveer 5 meter omhoog van de 10 meter.

Locatie

Het eiland ligt op ongeveer 20 minuten varen van Jakarta. Het eiland doet wat rommelig aan, er zijn verschillende eettentjes op het strand, maar ook veel rommel. Het strand is hier niet erg mooi, ook de onderwaterwereld is hier niet zo mooi als op de andere eilanden.

Accommodatie

Er zijn 49 kamers, deze beschikken over airconditioning, koud water douche en een toilet. Een aantal kamers heeft uitzicht op zee. De mooiste kamers zijn de suites en familiekamers, dit zijn houten bungalows gebouwd op palen. Wij zullen deze kamers als eerste proberen te reserveren. De deluxe kamers en floating cottages zijn erg verouderd. 

Voorzieningen

Het hotel beschikt over een restaurant en bar. Verder is er een winkeltje, biljart en speeltoestellen. In zee is er een afgescheiden gedeelte waar u kunt zwemmen. Er kan vanaf het eiland worden gevist en er worden diverse watersportactiviteiten georganiseerd.
Er kan tevens een bezoek worden gebracht aan Pulau Kahyangan en Pulau Onrust (beide eilanden zijn van de Nederlanders geweest). U verblijft hier op basis van volpension.

Opmerking:

Het hotel is gedurende de hele week geopend, maar in het weekend is het hotel vaak volgeboekt.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën