Donggala, Prince John Dive Resort

Sulawesi

Spierwitte zandstranden, turquoise water, een schitterende onderwaterwereld én een duikresort gelegen in een ruime tropische tuin. Het is kleinschalig en zeer gemoedelijk. Voor het resort ligt een koraalrif. Het Prince John is dan ook de perfecte uitvalbasis om te duiken en snorkelen. Er zijn 16 fantastische duikplekken. Het resort heeft veel hoogteverschillen; de kamers liggen hoger dan het strand, de bar en het restaurant.

Locatie

Het resort is gesitueerd aan de Palubaai, aan een prachtig wit zandstrand. U kunt naar Donggala en een klein dorpje wandelen. De luchthaven van Palu ligt op een uur rijden.

 

Accommodatie

 

Er zijn in totaal 15 bungalows, verdeeld over drie categorieën. Alle kamers beschikken over een klamboe, ventilator en terras met zitje. De bungalows verschillen onderling iets qua indeling.

 

- Relax bungalows: dit zijn de simpelste bungalows en hiervan zijn er 9. De kamers zijn eenvoudig maar prima. De bungalows zijn gemaakt van hout, de badkamers zijn er later aan toegevoegd en zijn van steen. De badkamers zijn modern en voorzien van koudwaterdouche en toilet. Een aantal van deze bungalows zijn groot genoeg voor het bijplaatsen van een extra bed. De Relax bungalows zijn wat verder naar achteren gelegen, waarvan een aantal helemaal achteraan, en zijn daardoor te bereiken via een steile helling en trappen.

- Comfort bungalows: hiervan zijn er 2. Deze bungalows zijn gemaakt van steen en zijn groter dan de relax bungalows. De comfort bungalows hebben warm water, uitzicht op zee en liggen het dichtst bij het strand. Deze zijn daarom ook het meest geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn.

- Deluxe bungalows: Dit zijn de nieuwste bungalows, 4 in totaal. Ook deze bungalows zijn van steen en hebben warm water. De badkamer is iets groter dan die van de comfort bungalows. Twee deluxe bungalows zijn met elkaar verbonden via het terras en kunnen daardoor als familiekamer worden gebruikt.

 

Voorzieningen

Er is een restaurant dat bereikbaar is via een trap. U verblijft op basis van halfpension; ontbijt en diner worden in buffetvorm geserveerd. Lunch is à la carte. Mineraalwater is gratis te verkrijgen en ’s middags wordt er koffie of thee geserveerd. Geniet na het duiken of snorkelen van een drankje in de bar. Het resort beschikt over een eigen duikschool, twee boten voor duikers en duikapparatuur. Verder is het hotel uitgerust met een lounge, souvenirwinkeltje en massagemogelijkheden.

Wifi is beschikbaar bij het strand en, als het signaal sterk genoeg is, ook in de bungalows. Er zijn ligbedden bij het strand aanwezig en kluisjes bij de bar. En ten slotte zijn er twee warmwaterdouches die ook gebruikt mogen worden door daggasten.

 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën