Saparua, Saparua-stad, Perdana Homestay

De Molukken

Tja.... en dit is nog het allerbeste in Saparua-city. Het houdt niet echt over, maar toch: de ligging is goed: aan zee en naast het prachtige fort Duurstede. Er is airco in een deel van de toch wel nette kamers. En: u moet toch ergens slapen. Toch wel aardig: het hotelletje ligt echt centraal, u loopt zo naar de markt en naar (eenvoudige) restaurantjes.

Locatie

In het centrum, dat is best aardig, zo in die rommelige straatjes rondlopen. Er zijn ook wat aardige restaurantjes met eenvoudig, maar goed eten. En: het ligt aan zee (geen strand) en naast fort Duurstede.

Accommodatie

Er zijn 34 kamers, een deel met airconditioning. Wij boeken de 'beste', deze liggen bij zee en hebben airco. Ze liggen op de begane grond. Er zijn kamers met twee bedden en kamers met één tweepersoons bed. De kamers zijn sober. Badkamer: koud water uit de douche of een mandibak (stromend water in een bak of emmer, je schept water over je heen).

 

Het kan heel goed zijn dat we dit kamertype bevestigd krijgen en dat het opeens toch niet beschikbaar is. Dan moet u genoegen nemen met een nog simpeler kamer, het zij zo.

 

Er ontbreekt vaak wel iets:

Uw gids zal de kamer eerst inspecteren vóór u er in gaat, dat is bij dit hotel nodig. Soms ontbreekt het bovenlaken of zijn er geen handdoeken of is er geen wc-papier. Het zou zomaar kunnen. De gids controleert ook of de kamer goed schoon is. 

Voorzieningen

 

  • Simpel restaurant, alleen voor ontbijt: pannenkoekje of soort 'cake' (ook geen eitje of jam). Hoeft u het niet? Loop dan met uw gids even naar de supermarkt om hier wat te kopen.
  • Geen WiFi
  • Geen zwembad
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën