Pelabuhan Ratu, Samudra Beach Hotel

Java

Eenvoudig groot staatshotel met groot zwembad. Het hotel is heel gunstig gelegen en grenst direct aan het strand van Pelabuhan Ratu. Heel leuk van dit hotel is dat alle kamers uitzicht hebben op het strand en de zee vanaf het balkon. Ga zeker naar één van de eenvoudige restaurantjes aan het strand om te genieten van superverse vis. Bijzonder in dit hotel is kamer 308, die helemaal is ingericht voor prinses Kadita, oftwel de prinses van de zuidelijke zee, een mythische figuur uit een Indonesisch verhaal. De kamer is mystiek en helemaal groen. Gasten kunnen deze ruimte gebruiken om te mediteren; gaat u er zeker even een kijkje nemen! Het hele verhaal kunt u in het Engels opvragen bij de receptie.

 

Locatie

Aan de doorgaande weg die door Pelabuhan Ratu loopt. Het verkeer is er niet zo heel druk. In het weekend zijn er wel veel brommertjes omdat de lokale bevolking dan ook in grote getale naar het strand trekt. Het hotel ligt direct aan het strand en aan zee. Er zijn simpele winkeltjes en restaurantjes in de omgeving.

Accommodatie

Het grote gebouw telt 8 verdiepingen en er zijn 100 kamers. Er zijn verschillende kamertypes. De meest eenvoudige standaardkamers raden wij niet aan.

Wij adviseren om de deluxe kamer te boeken. Deze beschikken over een televisie, airconditioning, een minibar en hebben een balkon met uitzicht op zee! Op de balkons staan 2 oude stoelen en een tafeltje. De kamers zijn op zich wel 2 sterren waard, maar de badkamer is erg oud, en deze is maar 1 ster waard. Er is meestal wel warm water.

Er zijn 3 soorten suites: de Standard Suite, de Samudra Suite en de Executive Suite. Bij alle suites zijn de badkamers ook verouderd, dat is jammer.

Voorzieningen

Het Samudra Beach Hotel heeft een restaurant waar westerse en Aziatische gerechten op de kaart staan en een bar en coffeeshop. Het zwembad is groot en heeft ook een groot kinderbad. Er staan ligstoelen en parasols omheen. Er is ook een handdoekenservice. Met z’n 8 etages beschikt het hotel natuurlijk over een lift. Er is wifi, een winkeltje, 24 uur per dag roomservice, een spa, biljart, karaoke en wasservice. Vlakbij het hotel ligt een strand dat bekend is bij windsurfers. Neem wel eigen materiaal mee.

In de omgeving zijn leuke vissersdorpjes, restaurantjes waar heerlijke verse vis gegeten kan worden, grotten, een vismarkt, prachtige natuurgebieden en natuurlijk de plek waar de mythe van de prinses ontstaan is. 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën