Pelabuhan Ratu, Ocean Queen

Java

Het leukste hotel aan het strand bij Pelabuhan Ratu. Er zijn leuke geschakelde en 2-onder-1 kap huisjes in Indonesische stijl en nieuwere moderne geschakelde huisjes. 

Locatie

Aan de doorgaande weg die door Pelabuhan Ratu loopt. Het verkeer is er niet zo heel druk. In het weekend zijn er wel veel brommertjes omdat de lokale bevolking dan ook in grote getale naar het strand trekt. Het hotel ligt direct aan het strand en aan zee. Er zijn simpele winkeltjes en restaurantjes in de omgeving. Het hotel ligt wel buiten het eigenlijke centrum van Pelabuhan Ratu, zo’n 15 kilometer verder. U loopt zo naar een vissersdorp toe (aanrader: ga om 06.00 uur ’s ochtends hier kijken, als de vis wordt binnengehaald, dan biedt het een levendig schouwspel).

Accommodatie

 

De oudere huisjes zijn van rotan en lokale materialen gemaakt, net zoals de huisjes van de lokale bevolking. De vloeren zijn van hout. Ze staan in een rijtje en er zijn 2-onder-1 kap woningen. Sommige hebben gardenview en andere hebben oceanview. Je kan een heel huis of een half huis huren. Er is een zitkamer, een slaapkamer en een keukentje. Voor ieder huis is een veranda.

We raden de nieuwgebouwde huisjes aan, deze zijn lekker schoon en fris. Een trapje voert naar het ruime terras met een ligstoel. De kamer zelf is ruim en de kleur wit overheerst. Op de vloer liggen tegels. Er staan 2 stoeltjes en een tafeltje binnen. In de badkamer is een douche, officieel met warm water, maar het water is niet altijd warm. Alle nieuwe kamers hebben gardenview. Ze beschikken over airconditioning. Er is geen televisie op de kamers.

Voorzieningen

Op het strand voor hotel Ocean Queen staan een paar gazebo’s op het strand, waar u heerlijk kunt liggen en van het strandleven kunt genieten. De zee is vrij ruw; goed om te surfen, pas op met zwemmen.
Het hotel heeft een zwembad en een restaurant.

In de tuin staan een aantal barbecues, u kunt eventueel uw eigen vis op de markt kopen en deze hier bereiden. Er is een zwak internetsignaal in het restaurant. 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën