Palangkaraya, Aquarius Hotel

Kalimantan

Groot hotel in het centrum van Palangkaraya. Heel leuk om vanuit het hotel even over de straat met alle foodstalls te wandelen en de couleur locale op te snuiven (letterlijk en figuurlijk!). Er komen weinig buitenlandse gasten in dit hotel. Voor mensen die van het nachtleven houden is er veel te doen in het Aquarius Hotel: in de Blue Music Hall Club wordt tot diep in de nacht gedanst, meegezongen met de Luna karaoke of gekletst en gedanst in de Vino Club. 

 

Locatie

In het centrum van Palangkaraya. Nabij een grote doorgaande weg, maar deze is niet heel druk. Er zijn niet veel winkeltjes en restaurantjes in de omgeving. Om de hoek van het hotel is wel een straat waar ’s avonds allerlei stalletjes met etenswaren staan en waar de lokale bevolking elkaar ontmoet.

Accommodatie

In totaal zijn er 110 kamers in het Aquarius Hotel.

De 39 superior kamers hebben een lcd televisie, airconditioning, een koelkast/minibar in de kamer.

De 50 deluxe kamers hebben dezelfde oppervlakte maar als extra staat er een bureau in de kamer.

De 18 executive kamers beschikken als extra nog over een kluisje op de kamer.

En tot slot zijn er ook nog 2 suites en 1 presidential suite met een keukentje.

Het hotel telt 9 etages. Wij zullen een kamer op de 5e verdieping of hoger voor u aanvragen omdat er op de begane grond een club met karaoke is, die zeker in het weekend voor geluidsoverlast kan zorgen.

 

Voorzieningen

Omdat er haast geen buitenlanders in dit hotel komen, kunt u in het restaurant alleen Indonesische gerechten bestellen; het beleid is echt op Indonesiërs gericht. Op de 5e etage bevindt zich het zwembad van Aquarius. Er is een kinderbad bij en vanaf het zwembad heeft u een mooi uitzicht over de stad. Hier vindt u ook de fitnessruimte, de health club, de sauna en het stoombad. Een spa is ook in het hotel. Handdoeken krijgt u bij een balie. 

Het Aquarius Hotel heeft internetfaciliteiten, een lift, roomservice en wasservice. Er zijn diverse bars in het hotel en er is een club met Luna karaoke. Zeker in het weekend kan het hier erg druk zijn (en dus wel lawaaierig). Er is ook een café dat 24 uur per dag open is in het hotel. (Geen alcohol overigens, zoals overal op Kalimantan!) 

 

 

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.