Sawahlunto, Ombilin Hotel

Sumatra

Vroeger tijden herleven, u kunt zich makkelijk terug in de tijd indenken, naar het begin van de vorige eeuw. Het hotel heeft één gedeelte, waar de Van Verre-reizigers overnachten, daarin zijn 4 suites ondergebracht. Verwacht geen luxe, het is zelfs simpel. Maar het heeft ook wel wat. Het gebouwtje, met een ronde open erker (heerlijk om hier in de rieten stoelen uw kopje thee te drinken), is gebouwd in 1918 als onderkomen voor de hoge pieten van de steenkolenmijn. Sawahlunto is van ouds her een steenkolenstadje. Wij noemen dit soort simpele accommodaties: type behelpen.

 

Maar: wilt u geen eenvoudig hotel: neemt u dan een verblijf in Sawahlunto niet op, we kunnen deze plaats ook asl dagtocht aanbieden vanaf Bukittinggi of een stop onderweg op de reis Bukittinggi naar Padang.

 

Locatie

In het koloniale centrum.

Accommodatie

 

Er zijn wel zes soorten kamers, maar wij boeken alleen de suites. Verwacht niet te veel van deze benaming. Wat leuk is: het is een apart gebouwtje, met een halfrond terras (met overkapping), zie de foto's. Helemaal uit vroeger tijden, de charme spat er van af.

 

Grenzend aan het terras komt u in een gemeenschappelijke ruimte voor alle vier de 'suites'. Hier staan verschillende zitjes. Wilt u buiten zitten, dan sleept u de stoelen gewoon naar het terras. Elke suite is ruim en heeft hoge plafonds, elke suite heeft ook een zitje (met koloniale meubelen). Ook een antieke kast. Prachtige vloeren.

 

Maar: het is allemaal wel simpel, hetgeen zich het beste manifesteert in de badkamer: water op de vloer als je gedoucht hebt, voert niet goed af; in mijn badkamer (Emmy Nijman, Van Verre) ontbrak een stuk plafond waardoor je zo naar het dak keek, dat soort dingen. Maar toch: u heeft uw eigen badkamer. En in de kamer is airco. De slaapkamers zijn schoon.

 

Als u de ongemakken voor lief neemt, kunt u zich makkelijk inleven in de tijd van een eeuw geleden.

Voorzieningen
  • Restaurant: Dit is een soort binnenlooprestaurantje, dus ook voor voorbijgangers. Het ontbijt is wel heel eenvoudig: toast en een (koud) gebakken eitje. En natuurlijk Indonesisch eten.

Niet mopperen: stop onderweg maar voor een kop koffie met wat te knabbelen. 

 

 

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën