Bukittinggi, The Hills

Sumatra

Als u aan komt rijden is de naam van het hotel u wel duidelijk: gelegen op een heuvel, in het centrum van Bukittinggi. Een mooi, statig, geel gebouw, met Indiase stijlelementen. Het hotel heeft grandeur, dit uit zich onder andere in het restaurant met de (Indiase) bogen en het hoge plafond. Aan het restaurant grenst het ruime terras. En vanaf het terras ziet u het fraaie zwembad liggen. De kamers vinden we wat karig afsteken bij het grootse karakter van het hotel. 

Vanuit het hotel heeft u (aan één kant) uitzicht op het indrukwekkende Karbouwengat, de groene kloof die Bukittinggi in tweeën splijt.

 

Wij geven dit hotel 3.5*: de stijl van het hotel en het mooie terras en statige gebouw is eigenlijk 4*, de kamers zijn net aan middenklasse-niveau.

Locatie

Het hotel is middenin de plaats Bukittinggi gelegen, in het hart van het Minangkabau-gebied. Een goede uitvalbasis voor excursies in West-Sumatra. De historische en culturele bezienswaardigheden in de stad zijn op loopafstand bereikbaar.

Accommodatie

 

De in totaal 100 nette kamers zijn uitgerust met airconditioning, televisie, minibar, koffie- en theezet faciliteiten, zitje en een badkamer met bad, douche en toilet. 

 

De kamers zijn net aan middenklasse, ze zijn netjes, maar daar houdt het mee op. Eigenlijk verwacht je dat bij zo'n mooie gebouw en sfeervol restaurant en prachtig zwembad ook heel sfeervol gedecoreerde kamers zijn. Stel uw verwachtingen dus bij, want het is 'alleen maar' netjes. Dat geldt voor alle kamertypen (de verschillen zijn eigenlijk alleen: uitzicht en grootte). 

 

Kamertypen:

  • Superior rooms: nette kamers, normale grootte. Uitzicht op de stad.
  • Deluxe rooms: dezelfde kamers als superior, het uitzicht is mooier: op het Karbouwengat.
  • Junior suites: dit zijn eigenlijk twee deluxe kamers met tussendeur (uit een van de twee kamers wordt het bed weggehaald en een zitmeubel geplaatst).
  • Panorama suite: heel ruim en natuurlijk met uitzicht op het Karbouwengat.
Voorzieningen
  • Restaurant: ziet er fraai uit met de hoge plafonds en de ronde bogen. U loopt zo het terras op, door de hoge ligging van het hotel heeft u goed utizicht op de omgeving. Heerlijk ontbijten onder de parasol op het terras: genieten.
  • Het zwembad grenst praktisch aan het terras, het is een mooi zwembad.

 

 

  • Mogelijkheden voor biljarten en tafeltennis.
  • Er is een kidsclub.
  • Natuurlijk is er wifi.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën