Losari, Mesastila Hotel

Java

De voormalige eigenaresse van deze bijzondere historische accommodatie heeft oude huizen en gebouwen opgekocht op diverse plaatsen op Java en deze weer laten opbouwen op deze koffieplantage. Het resort is overgenomen en men wil nu de nadruk leggen op wellness. Als u door de tuin van dit prachtige resort loopt, waant u zich in het verleden. Zo is de receptie gevestigd in het vroegere wachtlokaal van het treinstation van Jepara. De lobby ernaast is de voormalige hangar van de treinen en van een oud pakhuis/ magazijn heeft men de bar gemaakt. Een onvergetelijk verblijf is gegarandeerd!

Locatie

Het resort is idyllisch gelegen tussen 8 vulkanen, ver weg van alles en iedereen en van alle denkbare luxe voorzien. Semarang ligt op anderhalf uur rijden, Solo op twee uur en de Borobudur op een uur.

Mesastila Hotel is gebouwd op een voormalige grote koffieplantage. Nog steeds verbouwt men hier koffie, zij het op kleinere schaal. Laat u zich rondleiden op de plantage. U kunt zien hoe de koffie groeit en het proces van koffie maken wordt uitgebreid toegelicht: een indrukwekkende ervaring. Naast koffie worden er ook allerlei soorten groenten en fruit verbouwd. Bovendien kunt u prachtige wandelingen maken in de omgeving of een excursie maken naar één van de vulkanen. Het verblijf op deze plantage zult u niet snel vergeten. De totale oppervlakte van het gebied is 22 hectare.

U kunt ook een bezoek brengen aan Ambawara, niet ver hier vandaan. Hier is een treinmuseum, met nog antieke stoomlocomotieven (opmerking: niet altijd geopend).

Accommodatie

De 32 kamers zijn verdeeld over 22 luxueuze villa’s. Deze zijn fraai gedecoreerd en voorzien van satelliettelevisie, minibar, kluisje, internet, balkon en een badkamer met bad, douche en toilet. De kamers zijn gevestigd in oude Javaanse huizen. Geen enkele kamer is hetzelfde. Ze zijn grotendeels gemeubileerd met prachtige antieke meubelen en zeer comfortabel. Deze accommodatie is vooral geschikt voor levensgenieters, die historie combineren met natuur en cultuur.

Officieel zijn er 4 types van villa's: Plantation Villa's, Amber Villa's, Arum Villa's en Bella Vista Villa's.

De Plantation Villa's hebben een zitje zowel binnen als buiten. Ze zijn lekker ruim. Sommige hebben 2 slaapkamers, waardoor ze ook geschikt zijn voor gezinnen.

Alle Amber Villa's hebben 2 slaapkamers, sommige hebben een buitendouche.

De Arum Villa heeft 1 slaapkamer.

De Bella Vista Villa's hebben een privé zwembadje. Er zijn 3 slaapkamers.

Voorzieningen

Het restaurant serveert gerechten uit de Indonesische keuken. Mesastila Hotel heeft één van de grootste spa’s van Indonesië, een Turks bad en zwembad met schitterend uitzicht op de vulkanen. Daarnaast is er een bar, tennisbaan, fitness en voor de kinderen is er een kidsclub. In de omgeving kunt u paardrijden.

Internet (wifi) is er in de openbare ruimtes. Fietsen worden verhuurd. In het hotel is een winkeltje met souvenirs. Het hotel biedt roomservice en wasservice. Voor mensen die niet zo goed ter been zijn, kan een golfkarretje gebeld worden voor vervoer over het grote terrein.

Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals batikles, pencak silat (een soort Indonesische vechtsport; maar erg elegant), yoga, gamelanles, dansles, jamu (traditionele Javaanse medicinale drankjes), afternoon tea.

Een absolute aanrader is de fietstocht vanaf het hotelterrein naar een tempeltje, markt, tofu-maker en eventueel een waterval.

 

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën