Kalibaru, Margo Utomo Agro Cottage (1)

Java

Java is het eiland van de plantages. In Kalibaru heeft u de mogelijkheid om de sfeer van vroeger zelf te proeven en in een voormalig arbeiderswoning op een plantage te slapen.

Voor 1980 was Margo Utomo een plantage met een melkveehouderij. Daarna is het bijbehorende hotel opgericht. De plantage is echter nog steeds in gebruik.

 

Tussen de huisjes en in het plantage gedeelte staan veel palmen. Gedeeltelijk voor de opbrengst van de kokosnoten en gedeeltelijk voor het maken van de bruine palmsuiker. Verder wordt er koffie, nootmuskaat, foelie, cacao, vanille, kruidnagel en kaneel verbouwd. Het plantage gedeelte is vrij toegankelijk, maar de eerste keer is het zeker aan te raden om onder begeleiding de plantage te bezoeken voor de nodige uitleg. Om Margo Utomo I heen liggen diverse andere grote plantages, welke u ook kunt bezoeken. De producten uit de plantage worden allemaal lokaal verwerkt en worden op de markt verkocht. Natuurlijk is een deel voor eigen gebruik. Arabica koffie is een dure soort die alleen boven de 1800 meter hoogte groeit. Bij Margo Utomo I is men er in geslaagd een variant te verbouwen op 400 meter hoogte, die het goed doet. Tussen de huisjes groeien veel planten en bomen uit alle windstreken van Indonesië en er zijn ook diverse kooien met vogels. Er zijn zangvogels, een toekan, een arend en reuzenvleermuizen (kalong).

In Margo Utomo I wordt getracht een sfeer te scheppen die aan vroeger, het oude Indië, herinnert. Echter wel met een goed oog voor de moderne tijd.

 

Locatie

Margo Utomo I is rustig gelegen in het centrum van Kalibaru. Het hotel wordt omgeven door een tuin, die grenst aan de plantage. Op loopafstand is een treinstation. Het is leuk om een kort ritje met de trein te maken en in contact te komen met de plaatselijke bevolking.

Let op: vlakbij het hotel is een moskee. Als u niet heel vroeg wakker wilt worden van de oproep tot gebed, neemt u dan oordopjes mee.

Accommodatie

 

De kamers liggen in de voormalige arbeiderswoningen. De kamers bestaan uit geschakelde cottages. Alle kamers zijn ruim en beschikken over een badkamer met douche en toilet en een balkon. De kamers hebben geen airconditioning, dit is niet nodig aangezien Margo Utomo I op 400 meter hoogte ligt en het 's avonds en 's nachts heerlijk afkoelt.

 

Voorzieningen

Het hotel beschikt over een restaurant en een zwembad.

Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën