Sangalaki Archipel, Maratua, Noah Resort

Kalimantan

Schitterend uitzicht vanaf de huisjes over de blauwe zee. Goede snorkelmogelijkheden voor de deur.

Locatie

Direct aan zee gelegen op het eiland Maratua, het grootste eiland van de Maratua-atol. Er is alleen geen strand. Maar de onderwaterwereld is schitterend. Er zijn goede snorkel- en duikmogelijkheden. Het hotel ligt niet op loopafstand van een dorpje, het is heerlijk rustig. Eventueel kunt u in de omgeving een fiets huren om het grote eiland wat verder te verkennen.

Accommodatie

Het Noah Resort is een leuk, kleinschalig complex. Er zijn slechts vijftien kamers. Alle kamers hebben zowel airconditioning als een ventilator. En bij iedere kamer is een eigen badkamer met een douche. Er is geen warm water overigens. Op de kamer staat ook nog een waterdispenser, zodat u goed drinkwater heeft. En het is milieuvriendelijker dan iedere dag een plastic flesje neer te zetten.

 

Voor iedere kamer is een terras. Een deel van de kamers kijkt direct over zee uit en een deel van de kamers is hoger gelegen. De kamers zijn allemaal gelijk qua inrichting. Het leukst zijn de zogenaamde “North rooms”, deze liggen wat verder weg van het restaurant. U loopt via een paadje langs zee met diverse trappetjes naar de huisjes toe. Er liggen er vijf. Hiervandaan is het uitzicht echt magnifiek!

Voorzieningen
  • Restaurant. U verblijft hier op basis van volpension omdat er in de omgeving geen restaurantjes zijn. De keuken is Indonesisch.
  • Duikcentrum
  • Snorkelmateriaal te huur
  • Rubberboten te huur
  • Roomservice
  • Wasservice