Gili Air, Manta Dive Resort

Lombok

Aan de oostkant van Gili Air gelegen. De eerste indruk bij bezoek is: een typisch duikershotelletje: rommelige receptie, met de losse, leuke omgangsvormen die bij duikers past. Je verwacht dan zo-zo-kamers, maar schijn bedriegt. De 3 verschillende kamertypen zijn netjes, de bungalows zelfs 4*. Verrassend dus. Het Manta Dive ligt aan het redelijk drukke deel van Gili Air. Ook aan de kant waar u het beste kunt snorkelen en duiken. Restaurants en hotelletjes liggen dicht naast elkaar, het kan druk zijn, het is wel een ontspannen sfeertje.

 

 
Locatie

Aan de oostkant van Gili Air. Hier zijn, vanwege de toegang tot de beste snorkellocaties, de meeste hotels en restaurants/bars. Komt u echt voor de stilte: dan weten we wel rustiger locaties.

Accommodatie

 

  • 6 Garden rooms: Deze kamers liggen in de tuin, dus geen zeezicht. Het zijn geschakelde kamers. Prima, maar niet een heel bijzondere stijl. De kamers zijn netjes, normale grootte. Maar: er komt zout water uit de kraan en de douche. Niet zo erg, maar het is plakkerig, dus met fles water naspoelen. Met airco. Dit gedeelte waar de garden rooms liggen heeft een (niet zo groot) zwembad. 
  • 5 Sasak-cottages: Goede locatie met gedeeltelijk zicht op zee, over het restaurant heen. De cottages zijn heel leuk: in lumbungstijl; authentieke bouwstijl van de Sasaks, de oorspronkelijke bewoners. De kamer is iets kleiner dan de gardenroom, maar wel heel lieflijk ingericht, dit compenseert het wel. Ook hier zout water uit de kraan en douche. Er is een klein zwembad tussen de Sasak-cottages in. 
  • Enkele Deluxe bungalows (voorheen heette dit deel ’t Waterfront resort, maar horen nu bij het Manta Dive).
Voorzieningen
  • 2 (kleine) zwembaden
  • Restaurant aan het strand (Waterfront-restaurant)
  • Eigen duikschool
  • Enkele gazebo’s op het strand: wegzakken in de kussens!
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën