Manado-kust, Thalassa Dive Resort

Sulawesi

‘Kom als gast, vertrek als vriend’. Zo luidt de slogan van eigenaresse Simone, een Nederlandse dame. Zij benoemt haar hotel groen: aandacht voor duurzaamheid; geen plastic flesjes, beestjes worden niet weggespoten (gewoon even help roepen en de medewerkers halen ze weg) en zo meer. Wij vinden dit resort een aanrader voor mensen die een kleinschalig middenklasse hotel willen, het groene karakter kunnen waarderen en dichtbij de onderwaterwereld van Bunaken willen verblijven (is er recht tegenover).
 
Tegen de helling van de berg staan de huisjes, de meesten van hout. U kunt zich voorstellen wat een prachtig uitzicht deze bieden: de eilanden Bunaken en Siladen liggen er tegenover. Wij vinden het een verrassend leuk hotel.
 
Opmerking: verblijf van minimaal 3 nachten. 

Locatie

Aan zee, recht tegenover het eiland Bunaken. Ongeveer 20 minuten varen met de hotelboot naar het eiland om te duiken of te snorkelen. Dit hotel ligt ten noorden van de stad Manado. Van de luchthaven naar dit hotel is ongeveer een half uur.

Accommodatie

 

In totaal zijn er 22 kamers. Allen hebben airconditioning. Er zijn kamers met 1 tweepersoons bed (double rooms) en kamers met 2 aparte bedden (twin rooms). Opmerking: de eenpersoons bedden zijn behoorlijk breed, zgn. twijfelaars. Er kan een bed bijgezet worden.

 

De bungalows of cottages liggen tegen de helling van de heuvel, om bij uw kamer te komen moet u wel even trappen lopen. Maar goed te doen voor een ieder met een middelmatige conditie. Maar: u krijgt er een schitterend uitzicht voor terug! Vanuit alle kamertypen heeft u zicht op de zee en Bunaken-island.

 

Kamertypen, oftewel bugalows- en cottagestypen:

  • Seaview hilltop rooms: Dit zijn de eenvoudigste kamers, 2-onder-1-kap. Aan zowel de buitenkant als binnenkant wit gepleisterd. De kamers zijn keurig, eenvoudig. De kamers zijn niet allen gelijk qua grootte. De badkamer daarentegen is heel mooi, hier is veel aandacht aan besteed. Wij vinden dit kamertype 2*.
  • Seaview cottages: er zijn er 4. Alle cottages zijn van buiten en van binnen van hout, ze zijn allen vrijstaand. Ze staan aan de voorkant op palen. Heel prettige ruimte, redelijk groot. De badkamers zijn heel mooi, net als bij de andere typen is hier veel aandacht aan besteed. Het balkon is ruim. Wij raden dit type aan boven de hierboven beschreven seaview hilltop bungalows (voor iets meer krijgt u toch veel terug in verhouding). 1 Cottage is toegankelijk voor rolstoelgebruikers (geen brede deur badkamer).
  • Seaview bungalows: er zijn er 9. Deze zijn absoluut het mooiste en ruimste. Deze lijken op de seaview cottages, alleen een stuk ruimer. De bungalows zijn vrijstaand en geheel van hout, buiten en binnen, ze staan aan de voorkant op palen. Wat een ruimte, enorm. Aan de ene kant het bed of de bedden, aan de andere kant een zithoekje er is allemaal plek voor. Verrassend. Aan de badkamer is wederom veel aandacht besteed, absoluut luxe en ruim. Eveneens heel fijn: het uiteraard ook grote balkon. Hier staan twee rechte stoelen (maar u kunt natuurlijk eenvoudig de makkelijkste stoelen van binnen naar buiten sjouwen).
Voorzieningen
  • Duikcentrum Padi 5*. De eigenaresse heeft al 20 jaar ervaring met het leiden van duikscholen in dit gebied.
  • Een ruim, rond restaurant, heel gezellig.
  • Een prieel in zee! Er is een steiger, die eindigt in een overkapping, waar je heerlijk kunt zitten.
  • Wifi. Deze concessie heeft de eigenaresse gedaan, gasten willen toegang hebben tot internet.
  • Er zijn bewust geen tv’s in de kamers.  
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.