Manado-kust, Tasik Ria Hotel

Sulawesi

Een prettig middenklasse hotel, aan zee gelegen. Uitzonderlijk is dat hier ook een zandstrandje is (niet heel licht zand, maar vermengd met lavazand). Erg leuk is het restaurant aan het eind van de pier, die in zee steekt: alleen een overkapping, de wind blaast over de tafeltjes heen: heerlijk!

Locatie

Hotel Tasik Ria is gesitueerd aan Tanawangko Bay, aan de kust ten zuidwesten van Manado. Tegenover het hotel liggen de talloze riffen van het Bunaken National Park. Op anderhalf uur rijden van de internationale luchthaven. Er is een strandje, beetje donker zand.

Accommodatie

Er zijn in totaal 34 kamers die zijn voorzien airconditioning, televisie, minibar, kluisje, balkon of veranda met zitje en een badkamer met bad, douche en toilet. De kamers zijn gelegen in huisjes met twee kamers beneden en twee kamers boven.

 

Kamertypen:

 

  • 20 Poolview rooms: deze kamers zijn in wooneenheden ondergebracht, 4 per wooneenheid. Ze zijn, zoals de naam al zegt, rond het zwembad gesitueerd. Bij binnenkomst is er een heel ruime entree (waar ook eventueel een extra bed kan worden gezet) en een aparte slaapkamer. De badkamer ligt tussen de entree en de slaapkamer in. De kamers zijn goed ingericht, het slaapdeel is niet zo ruim. Opmerking: voor de derde persoon in het extra bed in de entree: hier is geen airconditioning, kan dus wel (te) warm zijn. Maar er zijn ook staande ventilatoren, even naar vragen.
  • 8 Seaview bungalows: dit zijn vrijstaande huisjes, aan zee. Ssommige echt pal uitkijkend op zee, anderen iets dieper in de tuin gelegen, u ziet de zee dan tussen de bomen door. Dit kamertype is het leukst, de kamers zijn ruimer, maar wel van hetzelfde niveau als de poolview rooms.  
  • 7 Grand seaview bungalows: ook allen met uitzicht op zee of tussen de bomen door. Dit is het grootste kamertype.

 

Vlakbij het zwembad zijn 5 geschakelde kamers (op een rijtje dus) die rolstoeltoegankelijk zijn, 1 verdieping.

 

Voorzieningen
  • Duikcentrum: het grootste van het hele gebied. Ze varen uit met duikers en snorkelaars naar het hele uitgebreide gebied Bunaken Marine National Park. Staat goed aangeschreven.
  • Meerdere restaurants. Het ontbijtrestaurant is wel heel leuk: aan het eind van de pier, die in zee steekt: alleen een overkapping, de wind blaast over de tafeltjes heen: heerlijk!
  • Gratis WiFi.
  • Heel goede spa.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën