Manado-kust, Minahasa Lagoon

Sulawesi

Prachtig gelegen aan een lagune, aan de kust (zandstrandje) ten zuidwesten van de stad Manado. Alle cottages zijn in de streekstijl, Minahasa-bouw: geheel van hout, zowel binnen als buiten. Bijzonder leuk en lieflijk. Wij vinden dit hotel een aanrader voor diegenen, die op het vasteland in een hotel willen verblijven. U kunt hier vandaan in iets meer dan een uur naar de adembenemend mooie onderwaterwereld rondom Bunaken varen (hotelboot). 

Locatie

Het hotel ligt op het vasteland, ten zuidwesten van de stad Manado, ruim een uur rijden. Vanaf de luchthaven duurt de rit ongeveer 1 3/4 uur, dus niet zo dichtbij. Het ligt niet tegenover Bunaken, maar u vaart daar met de hotelboot in ongeveer anderhalf uur naar toe, om daar te duiken of te snorkelen.

Accommodatie

 

Er zijn in totaal 21 kamers, allen met airconditioning. De stijl van de cottages is bijzonder leuk: in Minahasastijl, houten cottages (m.u.v. de gardenview bungalows). Bij de bouw en inrichting van de bungalows is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout van de Molukken en steen uit het gebied rondom het hotel.

 

Kamertypen:

  • 6 Gardenview bungalows: deze hebben zicht op de tuin, niet op zee. Het zijn zgn. twee-onder-één-kap-huisjes, van steen (geen houtbouw). De badkamers zijn ruim en van natuursteen. De kamers zijn aardig, maar wel kaal (3* niveau). De bungalows die hieronder beschreven staan zijn beter, evenals de locatie (bij en aan zee).
  • 5 Seaview cottages: deze leuke cottages staan op palen en bieden uitzicht op zee, maar liggen wel op de tweede rij; u kijkt dus tussen de rij er vóór naar de zee (de ruimte ertussen is groot, u ziet de zee dus echt). Dit zijn heel charmante cottages. Elke cottage heeft 2 kamers: 1 ruime met een tweepersoons bed (leuk, met klamboe er omheen, voor de sier), 1 kleine kamer met een stapelbed (geschikt voor kinderen, te klein voor de meeste volwassenen). Aan de achterkant van de cottages is de rivier. U kunt deze kamer voor 2 personen gebruiken, uiteraard. De prijs voor de cottage is hoger als u er met meer personen gebruik van maakt (dit komt voornamelijk door de maaltijden die inclusief zijn). Opmerking: er is 1 cottage, geschikt voor rolstoelgebruikers (zie foto met schuine 'oprit'). De rolstoelgebruiker moet nog wel een paar stappen kunnen lopen, de rolstoel kan niet in de badkamer).
  • 4 Beachfront cottages: deze zijn gelijk aan de seaview cottages, hierboven beschreven, alleen het uitzicht is anders: direct zicht op zee (en strandje).
  • 6 Hillside cottages: ook deze zijn gelijk aan de seaview- en beachfront cottages, ze zijn echter duurder vanwege het uitzicht. Deze zijn namelijk tegen de berg aan gebouwd (trappen lopen dus), vanwaar u een heel heel mooi uitzicht heeft).  

 

Voorzieningen
  • Er zijn twee restaurants. Het  River restaurant serveert een mix van Italiaanse en internationale keuken. Het Jungle restaurant, met een tropische vegetatie, serveert Indonesische gerechten. Het verblijf is op basis van volpension.
  • De bar/lounge is heel leuk, uitzicht op zee en het zwembad.
  • Mooi zwembad, zicht op zee en grenst aan de bar/lounge.
  • Spa-faciliteiten.
  • WiFi
  • Last but not least: duikcentrum, voor duikers en snorkelaars.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.