Makassar, Pantai Gapura Hotel

Sulawesi

Een uniek stadshotel dat een gezellige atmosfeer uitstraalt. Laat u zich niet misleiden door de eenvoudige entree; eenmaal in het hotel zult u zich verbazen over de mooie tuin, de leuke houten cottages op het water, het uitzicht en het restaurant dat in de vorm van een schip is gebouwd.

Officiëel is het Pantai Gapura een 4* hotel, maar helaas is er wat achterstallig onderhoud. Wij geven dit hotel daarom 3*.

 

Locatie

Centraal gelegen, nabij winkeltjes en de boulevard. Direct aan zee met uitzicht op de haven en eilanden voor de kust. Het stadshart en de haven liggen op 2 kilometer afstand. Met 25 minuten rijden bent u bij de internationale luchthaven.

Accommodatie

 

Er zijn in totaal 67 kamers, deze zijn onderverdeeld in superior en deluxe kamers en daarnaast cottages. De superior en deluxe kamer zijn in het hoofdgebouw gelegen en vinden wij minder leuk. De cottages zijn op palen boven het water gebouwd.

 

De faciliteiten van de superior en deluxe kamers zijn gelijk. Beide kamertypes zijn eenvoudig en beschikken over airconditioning, televisie en een badkamer met bad/douche en toilet. Het verschil zit in de ligging; de superior kamers liggen op de tweede etage en de deluxe kamers op de eerste etage en de begane grond. De superior kamers vinden we slechts 2* waard.

 

De cottages zijn van hout en zijn sfeervol ingericht. Deze kamers hebben airconditioning, televisie, koffie- en theezetfaciliteiten, een kluisje, haardroger, badkamer met bad/douche en toilet en een balkon met zitje. Een deel van de cottages kijkt uit op het zwembad, een ander deel kijkt uit over zee.

 

Voorzieningen

Het openlucht restaurant serveert gerechten uit de Indonesische en internationale keuken. Er is een groot terras op het water en een zwembad, uitgerust met kinderbad. 

Verder is er internet en een winkeltje.