Surabaya, Majapahit

Java

De historie herleeft als u logeert in dit prachtige koloniale hotel, gebouwd in 1910. De weelderige tuinen en fraaie architectuur zult u niet snel vergeten. Het Majapahit heette vroeger achtereenvolgend: Oranje Hotel (gedurende de periode van het Nederlandse kolonialisme), Yamato Hotel (gedurende de Japanse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog) en LSM Hotel (in de periode dat Raffles hotel-eigenaar Lucas Martin Sarkies er resideerde).

Het hotel staat in het geheugen van de Indonesiër gegrift. Op 19 september 1945 werd het blauw van de Nederlandse vlag (wapperend op één van de torens van het hotel) afgescheurd en zo ontstond de rood-witte Indonesische vlag. Bijzonder om in dit luxueuze, historische hotel te verblijven.

 

 

Locatie

Binnen 5 minuten lopen bent u bij de grote winkelcentra van Surabaya. Met 15 minuten rijden bereikt u de oude Arabische wijk met prachtige monumenten. Ook vindt u er Chinatown met leuke winkels en restaurants. De luchthaven ligt op 25 minuten rijden.

Accommodatie

Er zijn 150 ruime en luxueuze kamers, ze heten allen suites (en dat zijn het ook). Ze zijn ondergebracht in twee woonlagen. Alle suites zijn geheel in de oude stijl gerenoveerd of bijgebouwd (u ziet het verschil niet). Het zijn hoge kamers, zoals dat vroeger gebruikelijk was. Ook de badkamers, met de zwart-wit-geblokte tegelvloeren zijn zoals ze ook horen te zijn: in de stijl van toen.

Fijn dat u ook op de kamer zelf koffie en thee kunt zetten.

Iedere suite heeft een balkonnetje of terrasje.

 

Kamertypen:

  • Gardenterrace-suites: Heel grote kamer, naast het bed is een zitje, maar vrij ruim. De meeste suites zijn van dit type.
  • Executive-suites: Nog groter, er is een wandje tussen het zitgedeelte en de slaapkamer. Ach, ook weer zo fraai.
  • Majapahit-suites: nog groter.
  • Presentidential-suite: topperdetop.
Voorzieningen
  • Mooi, groot zwembad
  • 2 Restaurants
  • WiFi
  • Mooie en gezellige lobby
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën