Lembeh Strait, vasteland, Kungkunan Bay Resort

Sulawesi

Dit kleinschalige resort is in de lokale Minahasastijl gebouwd: houten huisjes. Deze liggen direct aan de zeestraat of iets naar achteren (nog steeds zicht op zee). Wij vinden dit een prettig hotel, vanwege de natuurlijke (houten) uitstraling.

Locatie

Aan Lembeh Strait gelegen. Lembeh Strait is de zeestraat tussen het eiland Lembeh en het vasteland van Sulawesi. Het hotel ligt in een rustige omgeving, weinig bewoning in de omgeving. De kust hier is vlak (dus geen trappen lopen). De locatie is heel mooi, zo uitkijken over Lembeh Strait. U kijkt ook op het eiland Lembeh uit. Vanuit het restaurant (aan de zeestraat) kijkt u zo op de koralen.

Accommodatie

 

Er zijn zowel double rooms (tweepersoons bed) als twin rooms (twee aparte bedden). Alle kamers hebben airconditioning.

 

Er zijn in totaal 16 kamers, ondergebracht in cottages.
Kamertypen: 

  • 8 Beachfront cottages suites: Dit zijn geschakelde cottages. Heel leuk: iedere cottage heeft een aparte living (zitgedeelte) en een slaapkamer (zeer ruim). Prima. Badkamer: ook deze is zeer ruim, men heeft natuursteen hiervoor gebruikt. Opmerking: de naam suggereert dat er een strand is, maar dat is niet zo (ligt aan de kust). 
  • 3 Traditional houses: Deze zijn vrijstaand, verder gelijk aan de beachfront cottages suites. 
  • 4 Deluxe villa’s: Eveneens vrijstaand, deze villa’s hebben geen balkon. De kamers zijn eveneens ruim, er is niet op beknibbeld! De indeling is weer wat anders. 
  • 1 Owners suite: Eerst een aparte zitkamer, leuk ingericht. En verder twee slaapkamers: een kamer met een tweepersoons bed en een kamer met twee aparte bedden.
Voorzieningen
  • Duikcentrum, waar ook snorkelapparatuur kan worden gehuurd. Per boot vaart u naar prachtige duikplekken rondom het eiland. Snorkelaars kunnen prachtig snorkelen bijna voor het hotel, maar kunnen ook mee met de duikersboot. 
  • Zwembad. 
  • Vrij groot restaurant, dat bekend staat in de omgeving om zijn goede keuken. Het restaurant ligt aan het water, als u wilt kunt u ook buiten eten, de vissen vinden uw restanten heerlijk. Alle maaltijden zijn inbegrepen, inclusief de dranken koffie, thee en water. 
  • WiFi.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën