Lembeh Strait, vasteland, Dabirahe Resort

Sulawesi

Prachtig en kleinschalig hotel, fraai tegen de bergwand gelegen, waardoor vanaf bijna elk kamertype een prachtig uitzicht op Lembeh Strait (zeestraat). Het hotel bestaat uit vrijstaande en geschakelde villa’s, het zijn witgeschilderde stenen villa’s. Opvallend zijn de enorm grote kamers, aan ruimte geen gebrek.

 

Locatie

Aan zee, tegen de bergrug aangebouwd, daardoor een mooi uitzicht over Lembeh Strait en Lembeh-island. Het hotel ligt een stuk ten noorden van Bitung, vlakbij een vissersplaatsje. U kijkt daar vanuit het hotel op uit. Lembeh Strait is de zeestraat tussen het eiland Lembeh en het vasteland van Sulawesi.

Accommodatie

 

Er zijn in totaal 19 kamers. Er zijn zowel twin-rooms (2 aparte bedden) als double-rooms (tweepersoons bed). Er kunnen extra bedden worden bijgezet.

 

De stijl is anders dan de meeste hotels in dit gebied (meestal houten huisjes), men heeft gekozen voor steen (witgeschilderd). Binnen witte muren, lichtgekleurde plavuizen vloeren.

 

Kamertypen:

  • 4 Seaview rooms, mooie ruime kamers, in wooneenheid. Alles klopt.
  • Twin villa’s, twee-onder-één-kap, dus 6 kamers. Ze kunnen ook als familyrooms geboekt worden, want 2 hebben een zgn. connecting-door (deur tussen de kamers). Ze worden ook los geboekt.

Wat een enorm grote kamers! Fantastisch. In iedere kamer staat een soort sofa-bank. Balkon is eveneens ruim, met twee stoelen en een ligbed. De badkamer past in het plaatje: zeer ruim en mooi, zelfs met een verzonken bad.  Deze kamers liggen het hoogst, dus iets meer naar achteren, maar nog steeds met spectaculair uitzicht. 

  • Deluxe villa’s: deze zijn gelijk aan bovenstaande, maar dan vrijstaand.
  • Cliff villa’s: de kamers zijn nog iets groter dan bovenstaande, de ligging is dichter bij zee, verder gelijk. Eveneens vrijstaand.

 

Voorzieningen
  • Restaurant.
  • Zwembad.
  • Duikcentrum, waar u ook snorkels kunt huren.
  • WiFi. 
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.