Lembeh Island, Bastianos Resort

Sulawesi

Een foto van het uitzicht vanaf dit resort zou zomaar op de coverpagina van National Geographic kunnen prijken. Zo bijna onbeschrijflijk mooi! Zie onze foto’s hieronder. Dit resort ligt hoog, tegen de hoge en smalle bergrug gebouwd. Je hebt dan ook vanuit iedere kamer een prachtig uitzicht. Bastianos is een heel fijn en prettig hotel, dat gericht is op mensen, die de onderwaterwereld willen ontdekken. Lembeh Strait is heel anders dan bijvoorbeeld Bunaken Marine National Park, een combinatie van meerdere duik/snorkelgebieden raden we aan, als u de tijd daarvoor heeft. Lembeh Strait heeft minder koralen, maar een totaal andere populatie aan vissen; de meest wonderlijke (vaak kleine) soorten tref je hier aan. Ook voor snorkelaars is het leuk, maar niet te vergelijken met Bunaken of Siladen (Bunaken Marine NP), er zijn meerdere plaatsen, waar de bodem ondiep is en waar u heel goed kunt snorkelen (met boot van het hotel).

Locatie

Op het eiland Lembeh, gelegen aan Lembeh Strait (het brede water tussen het vasteland en het eiland Lembeh). Bastianos ligt aan de westkant, ongeveer halverwege. Het leuke is: het ligt op een uitstulpsel, aan beide kanten zee en op de kopse kant zijn het restaurant en het zwembad gevestigd. Wel trappen lopen hier.

Accommodatie

 

In totaal zijn er 22 kamers.

Wij boeken alleen de superior rooms, de beste kamers. Er zijn ook standard rooms en die zijn ook goed, maar eenvoudiger (sommige met airco, sommige alleen met ventilator/ niet allen met warme douche).

 

De superior rooms:

  • 10 Kamers liggen in het verlengde van het restaurant op de bergrug; aan beide zijden van het pad. Omdat het hotel op een smal uitstulpsel ligt, kijkt men vanuit de kamers aan de ene kant uit op de zeestraat Lembeh Strait, maar vanuit de kamers aan de andere kant eveneens zicht op water, een baai. De kamers hebben normale grootte, ze zijn heel mooi ingericht. Leuke decoraties op het bed, ze maken er een feestje van. Badkamers zijn behoorlijk ruim, de muren zijn van natuursteen; de douche is over de hele breedte, de planten krijgen hemelwater (een stukje open dak dus). Er zijn twin rooms (twee aparte bedden) en double rooms (1 tweepersoons bed).
  • 3 Kamers zijn gebouwd helemaal bovenop de berg. De stijl is anders: de 3 bungalows zijn van hout, zowel van binnen als van buiten, in Minahasastijl. Ruime kamers, met twee aparte bedden (vrij breed, maar nog net geen twijfelaars). Inrichting wat minder gedecoreerd dan de kamers hierboven, de stijl is gewoon stoerder. Voor kinderen kunnen er maximaal twee bedden worden bijgezet. Het balkon is ruim, je kunt er heerlijk zitten en genieten van het fenomenale uitzicht. Let op: ik vind ze toch niet geschikt voor kleine kinderen, ze liggen op steile helling en het kan gevaarlijk zijn als je ze even uit het oog verliest (Emmy, Van Verre).

 

Voorzieningen
  • Gekwalificeerd duikcentrum! Alle equipment is aanwezig. Dit geldt eveneens voor snorkelen.
  • WiFi. 
  • Zwembad, een deel ondiep, maar geen apart kinderbad.
  • Restaurant, uitkijkend op het zwembad en de zeestraat. Heel vrolijk  ingericht: limegroen en oranje. Alle maaltijden zijn inbegrepen, evenals koffie, thee en water.
  • Het hotel verzorgt ook uistapjes op het eiland.
  • Spa